Radim Kravčík

Radim Kravčík

Datum narození: 4. 12. 1979
Místo narození: Karviná
Profese: kandidát Pirátů na senátora ve volbách 2020, pedagog, archivář
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Pedagog Radim Kravčík se v senátních volbách 2020 stal kandidátem České pirátské strany na post v dolní komoře za obvod číslo 75 - Karviná.

Po absolvování gymnázia v rodné Karviné Radim Kravčík dva roky studoval obor historie-muzeologie na Slezské univerzitě v Opavě a rok si odsloužil na vojně u útvarů chemické ochrany, odkud odešel jako desátník v záloze.

Po vojně Radim Kravčík úspěšně absolvoval obor učitelství pro střední školy, kombinace dějepis-základy společenských věd, na Pedagogické fakultě Univerzity Hradec Králové. V rámci studií byl zvolen do komory akademického senátu univerzity.

Ještě během VŠ začal pracovat ve Státním okresním archivu Karviná na pozici archiváře. Zde se mj. podílel na tvorbě výstav, pořádaní přednášek a publikoval několik článků věnující se regionální historii.

Zapojil se také do projektu Stará Karviná, jehož cílem je mapovat a prezentovat historii dnešní městské části Karviná-Doly, jejíž osídlení zaniklo v důsledku těžby černého uhlí. Projekt naleznete na webových stránkách archivu.

V roce 2013 Radim Kravčík vyhrál konkurz na post kastelána zámku Fryštát v Karviné. V roce 2018 se jako spoluautor a editor podílel na vydání publikace Karvinské hornické kolonie.

Kastelánem na Fryštátu byl Radim Kravčík do července 2019, kdy se rozhodl vydat na pěší pouť z Karviné do Santiaga de Compostela, která trvala téměř čtyři měsíce a měřila 3158 km.

V roce 2019 Radim Kravčík vstoupil do Kroužku krojovaných horníků dolu Gabriela a Spolku S.O.S. Karviná. Téhož roku se stal členem pracovní skupiny projektu POHO2030, jehož cílem byla tvorba koncepce rozvoje pohornické krajiny Karvinska do roku 2030.

Pro volby 2020 si Radima Kravčíka vybrala Česká pirátská strana jako svého kandidáta do Senátu za obvod č. 75 - Karviná.

SEZNAM KANDIDÁTŮ PODLE OBVODŮ NAJDETE ZDE>>

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Další Ostatní

zobrazit profil Miloš Nový
Miloš Nový
zobrazit profil Monika Štiková
Monika Štiková
zobrazit profil Milan Pilar
Milan Pilar
zobrazit profil Vladimir Putin
Vladimir Putin
zobrazit profil Václav Krása
Václav Krása
zobrazit profil Jitka Seitlová
Jitka Seitlová