Jaroslav Matýs

Jaroslav Matýs

Datum narození: 19. 8. 1960
Místo narození: Piešťany
Profese: lékař, pedagog, neúspěšný kandidát Trikolóry do Senátu
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Jaroslav Matýs v barvách hnutí Trikolóra neuspěl v senátních volbách 2020 s kandidaturou do horní komory za obvod číslo 69 - Frýdek-Místek.

Na rodném Slovensku Jaroslav Matýs v roce 1979 maturoval na gymnáziu v Humenném. Po Vojenské lékařské akademii v Hradci Králové (tehdy Vojenský lékařský výzkumný a doškolovací ústav JEP) absolvoval atestace ze všeobecného lékařství a posléze mj. z dětské a dorostové psychiatrie.

Matýs léčil v Rusku či v Kazachstánu

Pracovní kariéru Jaroslav Matýs zahájil roku 1990 jako zástupce náčelníka psychiatrického oddělení v ÚVN Ružomberok. Dále byl mj. hlavním odborníkem Armády SR pro návykové nemoci, ředitelem nestátní záchranné služby Asociace samaritánů ČR Ostrava či praktickým lékařem v Rusku či v Kazachstánu.

Ve funkci šéfa Renarkon o.p.s. Jaroslav Matýs např. vybudoval systematizovanou nezdravotnickou péči pro narkomany ve věku 15 až 18 let na Ostravsku nebo zpracoval a zrealizoval projekt romského streetworkra.

Stal se také soudním znalcem

V Mephacentrum a.s. Ostrava Jarosva Matýs šest let pracoval jako ambulantní pedopsychiatr. Roku 2005 byl jmenován náměstkem ředitele pro zdravotnický provoz. V roce 2006 začal provozovat soukromou ambulanci dětské a dorostové psychiatrie. Obdržel licenci ČLK pro dětskou a dorostovou psychiatrii a diplom celoživotního vzdělávání ČLK.

V roce 2011 se Jaroslav Matýs stal soudním znalcem. Po psychoterapeutickém výcviku ve Solvovakálově institutu Praha, v psychodynamicky orientované skupinové a individuální psychoterapii s nástavbou pro návykové nemoci, byl v letech 2011 až 2015 lektorem Skálova institutu Praha.

Vášní Jaroslava Matýse jsou motorky

Ministrem zdravotnictví byl Jaroslav Matýs jmenován do atestační komise pro dětskou a dorostovou psychiatrii a do atestační komise pro návykové nemoci. Řadu let se také věnoval přednášení, publikační a pedagogické činnosti, mj. na Sociálně zdravotní fakultě Ostravské univerzity či Pedagogické fakultě OU.

Nikdy nevstoupil do žádné politické strany ani hnutí. Jaroslav Matýs je držitelem negativního lustračního osvědčení. Do voleb 2020 si jej vybralo hnutí Trikolóra jako svého kandidáta na post v Senátu za obvod č. 69 - Frýdek-Místek. Úspěšný nebyl.

Mezi koníčky Jaroslava Matýse patří motorky, sport a hudba. Projel celou střední Evropu, Balkán a také Alpy. Kromě toho hraje na kytaru a měl vlastní skupinu. Baví ho fotbal, volejbal, basketbal, stolní tenis, lyžování, cykloturistika, volejbal a bedmiton.

Jaroslav Matýs je podruhé rozvedený. S první ženou, s níž v manželství strávil čtvrt století, má syna. Je již i dědečkem.

 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Zuzana Kajnarová
Zuzana Kajnarová
zobrazit profil Václav Noid Bárta
Václav Noid Bárta
zobrazit profil Valérie Zawadská
Valérie Zawadská
zobrazit profil Jack Nicholson
Jack Nicholson
zobrazit profil Matúš Kozáčik
Matúš Kozáčik
zobrazit profil Matěj Ruppert
Matěj Ruppert
zobrazit profil Ondřej Kepka
Ondřej Kepka
zobrazit profil Zbyněk Irgl
Zbyněk Irgl