Ivanka Kohoutová

Ivanka Kohoutová

Místo narození: Kolín
Profese: zdravotnice, filozofka, kandidátka Trikolóry do Senátu

Související celebrity

Životopis

Zdravotnice a filozofka Ivanka kohoutová se ve volbách 2020 stala kandidátkou hnutí Trikolóra na post v horní komoře za obvod číslo 42 - Kolín.

Střední zdravotnickou školu v oboru dětská sestra Ivanka Kohoutová vystudovala v rodném Kolíně. Pracovala mj. na dětském oddělní tamní nemocnice, učila na Střední zdravotnické škole v Kolíně a po dokončení vzdělání odešla po konkurzním řízení do státní správy. Absolvovala Filozofickou fakultu UK v Praze.

IVANKA KOHOUTOVÁ - SPOR SE SOMÁLSKOU DÍVKOU

Poté pracovala na ministerstvu zdravotnictví. Po delimitaci zdravotnických škol z rezortu zdravotnictví byla Ivanka Kohoutová převedena na ministerstvo školství. Pak se opět vrátila na MZ, kde se zabývala vzděláváním. Posléze se stala ředitelkou Střední zdravotnické školy Ruská.

Zasedla v pracovní skupině Akreditační komise pro nelékařské zdravotnické profese vysokých škol, ve vědecké radě Technické univerzity v Liberci a opakovaně se Ivanka Kohoutová účastnila zahraničních zdravotnických misí. Je čestnou členkou České asociace sester a Domácí péče a byla oceněna ministryní zdravotnictví za rozvoj studijního oboru pro porodní asistentky.

Od roku 2013 s Ivankou Kohoutovou probíhá soudní řízení týkající se nošení muslimského šátku ve škole, které ještě není ukončeno a další pokračování v této věci ji ještě čeká.

Nikdy nevstoupila do žádné politické strany. Lustrační osvědčení Ivanky Kohoutové je negativní. Prezident Miloš Zeman jí roku 2018 udělil Medaile za zásluhy I. stupně (za zásluhy o stát).

Po politiky se Ivanka Kohoutová mohla pokusit vstoupit jak na komunální úrovni, tak do Sněmovny i do Senátu. V minulosti dostala nabídky od různých stran a subjektů. Rozhodla se až pro hnutí Trikolóra, které je jí blízké svým programem.

Do voleb 2020 Ivanku Kohoutovou jako nezávislou hnutí založené Václavem Klausem mladším vyslalo zabojovat o křeslo v horní komoře za obvod č. 42 Kolín.

SEZNAM KANDIDÁTŮ PODLE OBVODŮ NAJDETE ZDE>>

Prioritou Ivanky Kohoutové je vzdělávání a profese sester i dalších nelékařských zdravotnických a sociálních pracovníků. Dále pak mj. snížení byrokracie ve školství a zjednodušení přijímacích a závěrečných zkoušek, tedy i maturity.

Mezi koníčky Ivanky Kohoutové patří cestování, zahrada, kolo, četba a vaření.

O IVANCE KOHOUTOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Ivanka Kohoutová je rozvedená a má syna.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Ulrike Kotajná
Ulrike Kotajná
zobrazit profil Viggo Mortensen
Viggo Mortensen
zobrazit profil Boris Hybner
Boris Hybner
zobrazit profil Barry Levinson
Barry Levinson
zobrazit profil Jaroslav Radoň
Jaroslav Radoň
zobrazit profil Bára Nesvadbová
Bára Nesvadbová
zobrazit profil Zdeněk Kettner
Zdeněk Kettner
zobrazit profil Alena Mudrová
Alena Mudrová