Ivo Budil

Ivo Budil

Datum narození: 8. 8. 1965
Místo narození: Praha
Profese: profesor, antropolog, kandidát do Senátu ve volbách 2020
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Antropolog a spisovatel Ivo Budil se stal jedním z adeptů na post v Senátu za obvod číslo 27 - Praha 1. Do voleb 2020 jej vyslalo hnutí Trikolóra, které založil Václav Klaus junior.

Vystudoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor základní a ložisková geologie. Po roce 1990 Ivo Budil absolvoval doktorské studium na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze v oboru teorie a dějiny kultury. Účastnil se bytových seminářů Ladislava Hejdánka a Ivana Havla.

Svou profesní kariéru Ivo Budil zahájil na 1. lékařské fakultě UK v Praze. Dále působil na Západočeské univerzitě v Plzni a na Metropolitní univerzitě v Praze. Kromě toho přednášel na Filozofické fakultě UK v Praze, Filozofické fakultě Univerzity Pardubice a na Fakultě humanitních studií UK v Praze.

V rámci Sametové revoluce byl Ivo Budil místopředsedou studentského stávkového výboru Přírodovědecké fakulty UK v Praze. Do aktivního politického života vstoupil v roce 2019 v hnutí Trikolóra, a to podle svých slov „jako dědic odkazu roku 1989“.

Kromě stovek odborných studií a popularizujících a publicistických textů je Ivo Budil autorem řady knih, mj. O udatných skutcích norských křižáků, Spiritualismus a odvrácená strana přírody, Úsvit rasismu, Jitro Árijců nebo Kulturní a sociální antropologie Indoevropanů.

Trikolóra profesora Iva Budila nasadila do velké konkurence voleb 2020 jako svého kandidáta do Senátu za obvod č. 27 - Praha 1.

SEZNAM KANDIDÁTŮ PODLE OBVODŮ NAJDETE ZDE>>

Mezi koníčky Iva Budila patří psaní, četba knih a také sport.

Ivo Budil je podruhé ženatý. Z prvního manželství má tři děti.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Vladimír 518
Vladimír 518
zobrazit profil Hillary Swank
Hillary Swank
zobrazit profil Michal Neuvirth
Michal Neuvirth
zobrazit profil Zdeněk Bakala
Zdeněk Bakala
zobrazit profil Rupert Murdoch
Rupert Murdoch
zobrazit profil Hanka Gelnarová
Hanka Gelnarová
zobrazit profil Karel Rachůnek
Karel Rachůnek