Miroslav Raindl

Miroslav Raindl

Datum narození: 27. 11. 1953
Místo narození: Jeseník
Profese: bývalý voják, psycholog, kandidát KSČM do Senátu
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Psycholog a bývalý voják Miroslav Raindl se coby dlouholetý komunální zastupitel stal kandidátem KSČM do senátních voleb 2020 za obvod číslo 63 - Přerov.

Po absolvování oboru Psychologie na Vojenské vysoké škole Miroslav Raindl působil v armádě v různých politických a sociálních funkcích. Odešel v hodnosti podplukovníka v roce 1997. Poté pracoval jako psycholog ve výchovném zařízení pro děti a mladistvé s poruchami chování, které též vedl.

Později přijal nabídku pracovat jako psycholog ve Speciálním pedagogickém centru, kde se náplní práce Miroslava Raindla staly mj. děti s poruchami chování a zjišťování školní zralosti. Také vypomáhá coby školní a poradenský psycholog.

Členem KSČ byl do roku 1989, kdy ji v armádě zrušili. Po odchodu z ní vstoupil do KSČM. „Nejsem politický turista. Osobně je nesnáším. Jsou to lidé bez názoru a jdou jen za svým prospěchem,“ svěřil se Miroslav Raindl před senátními volbami 2020.

Do politiky Miroslav Raindl vstoupil roku 1998, kdy byl zvolen zastupitelem v Hranicích na Moravě. Byl předsedou Komise prevence kriminality na místní úrovni a jedno volební období vedl obdobnou komisi v rámci Olomouckého kraje. Své zkušenosti s problematickou mládeží zúročil v rámci různých formálních aktivit právě v této oblasti, včetně protidrogových.

Mottem Miroslava Raindla, jehož KSČM do voleb 2020 vyslala získat post v horní komoře za obvod č. 63 - Přerov, je: „Chyba není v Senátu, ale v senátorech“. Řada z nich je podle jeho slov tam „zaprděna již dlouhá léta a nepřináší nic nového. Jen papouškují stejné fráze a bojí se o svá koryta. Prostě chce to změnu. Lidi, kteří budou blíž občanovi.“

Mezi koníčky Miroslava Raindla vždy patřil sport. V současné době jsou to občasná pochodová cvičení v různých délkách. Také rád a hodně čte, jezdí po výletech, baví ho historie. V posledním období se jeho zálibou staly rozhledny a věže. Je též vášnivým vyznavačem rockové muziky.

Miroslav Raindl, který pochází z rodiny vojáka z povolání a má pět sourozenců, je ženatý. Bohužel jeho manželka je těžce nemocná. Mají spolu dva již dospělé syny a jsou prarodiči.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Další Ostatní

zobrazit profil Michal Švarc
Michal Švarc
zobrazit profil Jan Schmidt
Jan Schmidt
zobrazit profil Vladimír Horák
Vladimír Horák
zobrazit profil Pavel Berky
Pavel Berky
zobrazit profil Jakub Zindulka
Jakub Zindulka
zobrazit profil Viktor Orbán
Viktor Orbán
zobrazit profil Jarmila Kůrová Manšingrová
Jarmila Kůrová Manšingrová