Petr Neužil

Petr Neužil

Datum narození: 1. 2. 1962
Místo narození: Praha
Profese: kardiolog
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Petr Neužil se v roce 2009 stal šéfem Kardiologického oddělení Nemocnice Na Homolce, které se může pochlubit nejnovějšími metodami léčby.

Vystudoval Fakultu všeobecného lékařství UK v Praze. Petr Neužil získal atestaci 1. stupně v oboru všeobecné lékařství a specializační atestaci v oboru kardiologie. Habilitoval v roce 2008 na 1. lékařské fakultě UK v Praze.

PETR NEUŽIL - ROZHOVOR PRO BLESK.CZ

V Nemocnici na Homolce vybudoval prestižní pracoviště

V roce 2007 Petr Neužil založil první robotizační katetrizační oddělení v ČR v nemocnici na Homolce a také experimentální laboratoř pro srdeční elektrofyziologii. Vybudoval zde prestižní pracoviště, na němž se zavádí nejnovější metody léčby.

Podílí se na řadě výzkumných projektů v rámci intervenční kardiologie a intervenční elektrofyziologie. V roce 2009 byl Petr Neužil pověřen vedením Kardiologického oddělení Nemocnice na Homolce.

Kromě toho spolupracuje na organizaci lokálních i mezinárodních odborných akcích, pravidelně přednáší, věnuje se pedagogické činnosti a publikuje v našich i zahraničních časopisech. Vývoj kardiologie posledních desetiletí Petr Neužil zmapoval v knize V zákulisí srdce (2020).

Je členem řady organizací, jako např. European Heart Rhythm Assotiation, American Heart Rhythm Society nebo European Cardiac Arrhythmia Society. Petr Neužil se stal předsedou Asociace pro srdeční rytmus při České Kardiologické společnosti a také Robotic Navigation Catherisation při American Heart Rhythm Society.

O PETRU NEUŽILOVI ČTĚTE ZDE>>

Lékař Petr Neužil je ženatý. S rodinou žije v pražských Stodůlkách.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Jana Krausová
Jana Krausová
zobrazit profil Bára Klementová
Bára Klementová
zobrazit profil Harris Dickinson
Harris Dickinson
zobrazit profil Václav Kotva
Václav Kotva
zobrazit profil Clint Eastwood
Clint Eastwood
zobrazit profil Jef Kratochvil
Jef Kratochvil
zobrazit profil Hana Matelová
Hana Matelová