Tomáš Prouza

Tomáš Prouza

Datum narození: 30. 4. 1973
Místo narození: Ostrava
Profese: ekonom
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Ekonom Tomáš Prouza se v říjnu 2018 stal prezidentem Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR a v červenci 2020 viceprezidentem Hospodářské komory ČR.

Vystudoval mezinárodní obchod a obor mezinárodní politika a diplomacie s vedlejší specializací na žurnalistiku na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE v Praze. Vzdělání si Tomáš Prouza doplnil na britské Open University, kde absolvoval specializaci na finanční strategie, management lidských zdrojů a management znalostí a získal titul MBA.

TOMÁŠ PROUZA - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Svou pracovní kariéru Tomáš Prouza začal jako editor v měsíčníku The Prague Tribune. Založil největší finanční server Peníze.cz a čtyři roky byl předsedou představenstva a ředitelem pražské společnosti Peníze, a.s., která finanční portál provozovala.

V letech 2004 až 2007 byl Tomáš Prouza náměstkem ministra financí, poté poradcem pro oblast finančních služeb Světové banky.

Od roku 2014 do roku 2017 Tomáš Prouza působil na Úřadu vlády ČR, a to jako státní tajemník pro evropské záležitosti, koordinátor digitální agendy a poradce předsedy vlády pro evropskou a digitální agendu.

V únoru 2015 Tomáš Prouza vstoupil do ČSSD. V říjnu 2018 členství přerušil, jelikož byl zvolen prezidentem Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR. V červenci 2020 se stal viceprezidentem Hospodářské komory ČR.

Držitel Řádu čestné legie Tomáš Prouza mluví plynule anglicky, částečně pak francouzsky, polsky a rusky.

O TOMÁŠOVI PROUZOVI ČTĚTE ZDE>>

Tomáš Prouza je ženatý.

 

Články o celebritě

Digitalizace obchodování s automobily výrazně zvedne komfort pro zákazníky a sníží náklady pro podnikatele Digitalizace obchodování s automobily výrazně zvedne komfort pro zákazníky a sníží náklady pro podnikatele V sídle Hospodářské komory ČR se dnes uskutečnil seminář o digitalizaci obchodu s automobily, kteréh... číst článek
Spory o euro v ČR: Viceguvernérka ČNB varuje před tlačením na sílu, ANO chce připravit referendum Spory o euro v ČR: Viceguvernérka ČNB varuje před tlačením na sílu, ANO chce připravit referendum Prezident Petr Pavel rozproudil debatu o euru výzvou v novoročním projevu, aby Česko začalo dělat ko... číst článek
Dopady inflace: Češi ještě častěji nakupují ve slevách. „Frčí“ zlevněné máslo, káva, sýry i maso Dopady inflace: Češi ještě častěji nakupují ve slevách. „Frčí“ zlevněné máslo, káva, sýry i maso Češi jsou evropskými lídry v nakupování ve slevových akcích a za poslední rok se prodeje zboží v pro... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Petra Molnárová
Petra Molnárová
zobrazit profil Jan Železný
Jan Železný
zobrazit profil Prokop Zach
Prokop Zach
zobrazit profil Vladimír Škultéty
Vladimír Škultéty
zobrazit profil Jiří Hudler
Jiří Hudler
zobrazit profil Tereza Chlebovská
Tereza Chlebovská
zobrazit profil Kateřina Ujfaluši
Kateřina Ujfaluši
zobrazit profil Lukáš Kolářík
Lukáš Kolářík