Shannen Doherty

Shannen Doherty

Datum narození: 12. 4. 1971
Místo narození: Memphis, Tennessee, USA
Profese: herečka, moderátorka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Americká herečka Shannen Doherty se proslavila zejména rolemi Brendy Walsh v Beverly Hills 90210 a BH90210 a Prue Halliwell v seriálu Čarodějky.

Herečkou chtěla být Shannen Doherty, celým jménem Shannen Maria Doherty, již jako malá. V deseti letech debutovala v seriálu Father Murphy. Ráda chodila do kostela, kde zpívala náboženské písně.

SHANNEN DOHERTY FOTKOU VYDĚSILA FANOUŠKY

Další role přišla v jejích jedenácti v pokračování seriálu Little House: A New Beginning. Proslavila ji v roce 1986 role v seriálu Our House. Velkým úspěchem byla postava Brendy Walsh v úspěšném seriálu Beverly Hills 90210 z prostředí teenegerské mládeže. V něm si Shannen Doherty zahrála mj. s Jasonem Priestlym, Lukem Perrym a Tori Spelling.

Další výraznou úlohu Shannen Doherty ztvárnila v mysteriózním seriálu Čarodějky režiséra Aarona Spellinga. Účinkovala v něm tři roky a poté jej opustila podobně jako Beverly Hills 90210.

Na filmovém plátně se Shannen Doherty předvedla např. ve snímcích Holky se chtějí bavit taky, Flákači, Portrét zločince, Bukowski, Knockout nebo Bethany.

V roce 2006 přijala nabídku televize Oxygen moderovat program Breaking Up With Shannen Doherty. Objevila se také v několika dokumentech. V roce 2010 se zúčastnila show Dancing with the Stars, v níž s tanečníkem Markem Ballasem skončili poslední, vypadli hned v prvním kole.

O SANNEN DOHERTY ČTĚTE ZDE>>

V říjnu roku 1993 se Shannen Doherty provdala za Ashley Hamiltona, syna herce George Hamiltona. Manželská idylka jim vydržela pouhého půl roku. V roce 2002 se jejím mužem stal Rick Salomon. Manželství bylo po devíti měsících anulováno. V říjnu 2011 si vzala fotografa Kurta Isarienka.

V roce 2015 jí byla diagnostikována rakovina prsu. V roce 2020 Shannen Doherty oznámila, že se jí rakovina vrátila a je ve čtvrtém stádiu.

 

Články o celebritě

Prokletá adresa
Beverly Hills 90210:
Nemoci, 2x smrt, dluhy, zranění... Prokletá adresa
Beverly Hills 90210:
Nemoci, 2x smrt, dluhy, zranění... Kultovní seriál Beverly Hills 90210 milovaly celé generace diváků. Děj se zaměřuje na partu mladých ... číst článek
Než u »Brendy« Dohertyové (†53) vypukla nemoc: Pes jí dával signály, že má rakovinu!  Než u »Brendy« Dohertyové (†53) vypukla nemoc: Pes jí dával signály, že má rakovinu! Hvězda amerického seriálu Beverly Hills 90210 Shannen Dohertyová (†53) podlehla v sobotu 13. červenc... číst článek
Nesplněné přání Shannen Dohertyové (†53): Zoufale chtěla mít dítě! Nesplněné přání Shannen Dohertyové (†53): Zoufale chtěla mít dítě! Herečka Shannen Dohertyová (†53), která o víkendu podlehla rakovině, s níž řadu let bojovala, nedlou... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Iva Hüttnerová
Iva Hüttnerová
zobrazit profil Lukáš Jůza
Lukáš Jůza
zobrazit profil Pavel Nový
Pavel Nový
zobrazit profil Robert De Niro
Robert De Niro
zobrazit profil Rachel Brosnahan
Rachel Brosnahan
zobrazit profil Bailey Bass
Bailey Bass
zobrazit profil Jana Brejchová
Jana Brejchová
zobrazit profil Predrag Bjelac
Predrag Bjelac