Monika Arenbergerová

Monika Arenbergerová

Datum narození: 25. 1. 1971
Místo narození: Praha
Profese: lékařka, dermatoveneroložka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Monika Arenbergerová, manželka 23. ministra zdravotnictví ČR, je úspěšná a uznávaná specialistka v oblasti prevence a léčby kožních nádorů.

Už když byla na základní škole se Monika Arenbergerová, rozená Monika Raisová, účastnila různých vědeckých olympiád. Po studiu medicíny na Univerzitě Karlově v Praze nemohla najít místo nikde na klinice, tak začala dělat postgraduál z biochemie.

Arenbergerová začala s melanomy

Jak se Monika Arenbergerová svěřila v rozhovoru pro portál iDnes, bylo to velice pozitivní rozhodnutí, jelikož tam začala pracovat s melanomem. A také dostala možnost vycestovat na zahraniční stáž.

S budoucím chotěm se Monika Arenbergerová seznámila v Berlíně, kde pracovala na kožní klinice. Stala se z ní úspěšná a uznávaná specialistka v oblasti prevence a léčby kožních nádorů. S manželem Petrem Arenbergerem, coby šéfem FN Královské Vinohrady, pracovala na stejné klinice.

Arenbergerová byla ve finále Miss 1989

O MONICE ARENBERGEROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Během studií medicíny se Monika Arenbergerová, tehdy pod dívčím jménem Raisová, probojovala do finále Miss Československo 1989. Korunku královny krásy si tehdy odnesla Ivana Christová.

S manželem, kterého 7. dubna 2121 prezident Miloš Zeman jmenoval 23. ministrem zdravotnictví po odvolaném Janu Blatném, má Monika Arenbergerová dvě dcery. Šéfem resortu Petr Agenberger byl do 26. května 2021.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Martin Dvořák
Martin Dvořák
zobrazit profil Timothy Olyphant
Timothy Olyphant
zobrazit profil Petr Hannig
Petr Hannig
zobrazit profil Ludvík Pytlíček
Ludvík Pytlíček
zobrazit profil Tomáš Pavelka
Tomáš Pavelka
zobrazit profil David Švehlík
David Švehlík
zobrazit profil Viktorie Mertová
Viktorie Mertová
zobrazit profil Lance Armstrong
Lance Armstrong