Robin Šín

Robin Šín

Profese: lékař, pedagog, krajský koordinátor očkování

Související celebrity

Životopis

Lékař Robin Šín, pedagog, krajský koordinátor očkování a voják v aktivní záloze, neuspěl v parlamentních volbách 2021, v nichž kandidoval za ČSSD.

Po oboru Veřejné zdravotnictví na Vysoké škole zdravotnictví a sociální práce sv. Alžběty v Bratislavě a oboru Ochrana obyvatelstva na ČVUT Robin Šín studoval management, podnikání a projektové řízení na Business Institut EDU a také všeobecné lékařství na UK v Praze.

Robin Šín zástupcem velitele roty

Roku 2010 Robin Šín začal pracovat jako výjezdový lékař Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje a od roku 2019 ještě na Klinice infekčních nemocí a cestovní medicíny a Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Fakultní nemocnice Plzeň.

V roce 2021 se Robin Šín stal krajským koordinátorem očkování. Kromě toho přednáší na Lékařské fakultě v Plzni. Je též voják v aktivní záloze, lékař - specialista a zástupce velitele roty, od roku 2019 pověřený řízením Sekce medicíny katastrof Společnosti urgentní medicíny a medicíny katastrof Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně.

Šín byl oceněn za záchranu života

Do politiky Robin Šín vstoupil ve volbách 2018, kdy byl zvolen zastupitelem města Stříbro. Do parlamentních voleb 2021 jej ČSSD vyslala jako svého lídra v Plzeňském kraji. Neuspěl. Strana se do Sněmovny vůbec nedostala.

Lékař Robin Šín je držitelem ocenění za mimořádný čin vykonaný při záchraně lidského života a majetku, které dostal roku 2013. Napsal řadu odborných článků a publikace Medicína katastrof (2017) a Lékařská první pomoc (2019).

Mezi koníčky Robina Šína patří zimní sporty a historie, zejména starověk a dějiny lékařství.

Robin Šín je ženatý a má dvě děti.



 

Další Politici

zobrazit profil Jan Chvojka
Jan Chvojka
zobrazit profil Helmut Kohl
Helmut Kohl
zobrazit profil Ondřej Kovařík
Ondřej Kovařík
zobrazit profil Jiří Zimola
Jiří Zimola
zobrazit profil Robin Povšík
Robin Povšík
zobrazit profil Marek Slabý
Marek Slabý
zobrazit profil Jiří Valenta
Jiří Valenta
zobrazit profil Martin Červíček
Martin Červíček