Jana Fialová

Jana Fialová

Datum narození: 25. 10. 1972
Místo narození: Brno
Profese: bioložka, pedagožka, epodemioložka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Jana Fialová, manželka politika ODS Petra Fialy, který se po volbách 2021 ujal postu premiéra, byla v dubnu 2023 jmenována prorektorkou Masarykovy univerzity pro záležitosti studentů a vnější vztahy.

Po gymnáziu v rodné moravské metropoli Jana Fialová absolvovala systematickou biologii a ekologii a posléze obory hygiena, preventivní lékařství a epidemiologie na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity v Brně.

JANA FIALOVÁ - PRVNÍ RANDE NA HŘBITOVĚ

V roce 2008 Jana Fialová začala pracovat ve fakultním Ústavu preventivního lékařství, odkud roku 2012 přešla do Ústavu ochrany a podpory zdraví.

Fialová propaguje zdravý živoní styl

V letech 2015 až 2017 Jana Fialová zasedala v akademickém senátu své alma mater, kde se stala proděkankou pro záležitosti studentů. Propaguje zdravý životní styl, výživu a upozorňuje na škodlivost kouření.

V červenci 2021 pro Blesk Jana Fialová uvedla, že když bude potřeba, tak se sama zapojí do veřejného života a bude plnit společenskou roli manželky premiéra.

V květnu 2023 byla Jana Fialová jmenována prorektorkou Masarykovy univerzity pro záležitosti studentů a vnější vztahy.

O JANĚ FIALOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Jana Fialová se sama označuje za konzervativního člověka, který nemá rád změny a střeží si své soukromí. Má ráda dobré víno - vyrostla ve vinařské rodině. Volný čas nejraději tráví na chalupě na Vysočině. S rodinou si oblíbili místo v Chorvatsku, kam jezdí na dovolenou.

Jana Fialová manželovi porodila tři děti

Manželé Jana a Petr Fialovi se seznámili během Sametové revoluce 1989. Vzali se v roce 1992. Vychovali spolu syny Martina, který vystudoval dějiny umění, Jiřího, jenž se zaměřil na historii a ekonomii, a dceru Kláru. Ta se vydala na cestu lékařky.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Norman Reedus
Norman Reedus
zobrazit profil Aneta (Anie Darling)
Aneta (Anie Darling)
zobrazit profil Rostislav Vyzula
Rostislav Vyzula
zobrazit profil Markéta Foukalová Tošovská
Markéta Foukalová Tošovská
zobrazit profil Martin Kuba
Martin Kuba
zobrazit profil Jiří Beran
Jiří Beran
zobrazit profil Dušan Timko
Dušan Timko
zobrazit profil Jaromír Pizinger
Jaromír Pizinger