Matěj Stránský

Matěj Stránský

Datum narození: 11. 7. 1993
Místo narození: Ostrava
Váha: 86 kg
Výška: 188 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Hokejový útočník Matěj Stránský se coby hráč švýcarského klubu Davos stal členem reprezentačního týmu na ZOH 2022 v Pekingu, který vypadl již v osmifinále.

S hokejem Matěj Stránský začínal v klubu HC Vítkovice Steel, s nímž v sezoně 2008/2009 získal zlato v extralize do 18 let.

Matěj Stránský získal Calderův pohár

V roce 2011 byl Matěj Stránský drafrován jako 165. celkově týmem Dallas Stars (NHL). Ten jej přesunul do klubu Texas Stars (AHL), s nímž v sezoně 2013/2014 postoupil do playoff, kterou vyhráli a získali Calderův pohár.

V červnu 2017 Matěj Stránský podepsal smlouvu s ruským týmem Severstal Čerepovec (KHL). V prosinci 2019 přestoupil do švédského klubu Mora IK.

V sezoně 2020/2021 získal Matěj Stránský extraligové zlato s HC Oceláři Třinec. Poté začal útočit za švýcarský HC Davos.

Stránský pochází z hokejové rodiny

V seniorské reprezentaci Matěj Stránský debutoval na MS 2021 v Lotyšsku, kde český tým obsadil 7. místo. V roce 2022 byl nominován do sestavy na ZOH v Pekingu. České reprezentaci se v Číně vůbec nedařilo, nároďák vypadl již v osmifinále.

O MATĚJOVI STRÁNSKÉM ČTĚTE ZDE>>

Pochází z hokejové rodiny. Jeho děda Vladimír Stránský, mistr české extraligy roku z 1981, byl útočník stejně jako otec Darek Stránský, který se začal posléze věnovat trénování juniorů. Hokejisty jsou i strýcové Matěje Stránského Vladan a Vít i jeho bratr Šimon.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Tatiana-Mosio Bongonga
Tatiana-Mosio Bongonga
zobrazit profil Lindsey Vonnová
Lindsey Vonnová
zobrazit profil David Vaněček
David Vaněček
zobrazit profil Petra Kvitová
Petra Kvitová
zobrazit profil Jaromír Blažek
Jaromír Blažek
zobrazit profil Petr Vakoč
Petr Vakoč
zobrazit profil Jan Zabystřan
Jan Zabystřan
zobrazit profil Tomáš  Vincour
Tomáš Vincour