Marek Drahota

Marek Drahota

Přezdívka: Mára, Ransolič
Profese: kytarista kapely Sněť

Související celebrity

Životopis

Marek Drahota z kapely Sněť, která vyhrála Anděla 2021 v kategorii Rock, se postaral o pozdvižení na cenách, když vulgárně napadl Ochranný svaz autorský.

Kapela Sněť, jejímž je Marek Drahota, přezdívaný Mára či Ransolič, kytaristou, se zařadila mezi nejzajímavější skupiny českého metalového undergroundu. Zaujala především old school death metalem, jaký se hrál na začátku 90. let 20. století.

Se svým debutovým albem Mokvání v okovech kapela vyhrála Anděla 2021 v kategorii Rock. Cenu ale členové skupiny odmítli převzít kvůli jednomu z největších sponzorů akce, Ochrannému svazu autorskému (OSA).

Právě OSA je totiž podle nich nepřítelem undergroundu a byli by tak sami proti sobě. „OSA je zk**vená věc,“ řekl na pódiu Marek Drahota.

Osmadvacetiminutové album Mokvání v okovech vyšlo 14. května 2021. Jsou na něm skladby Útes mrtvol, Kůň Kadaver, Princip křížení, Démon, Zamrzlý vrch, Folivor, Sakrofág a Vesmírná saliva.

Debut kapely Sněť byl vydán na švédském labelu Blood Harvest, americké značce Headsplit Records a také německém labelu Lycanthropic Chants, což mu zajistilo značnou publicitu.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Josef Holomáč
Josef Holomáč
zobrazit profil Rostislav Fraš
Rostislav Fraš
zobrazit profil Daniel Čech
Daniel Čech
zobrazit profil Martina Bárta
Martina Bárta
zobrazit profil Bohumil Kulínský
Bohumil Kulínský
zobrazit profil Oto Klempíř
Oto Klempíř
zobrazit profil Lukáš Pavlík
Lukáš Pavlík