Amelie Siba

Amelie Siba

Datum narození: 4. 1. 2003
Místo narození: Praha
Profese: zpěvačka, písničkářka, kytaristka

Související celebrity

Životopis

Amelie Siba v dubnu 2022 získala cenu Anděl v kategorii Alternativa a elektronika, a to za nahrávku Love Cowboys.

Pražská písničkářka Amelie Siba nejprve vydala několik singlů a v roce 2019 jí vyšlo EP It was nice to meet you, na němž spolupracovala s Lukášem Vydrou z kapely Dukla.

Amelie Siba dostala cenu Apollo

Za debutové album Dye My Hair (2020), které si sama vytvořila a nahrála, byla Amelie Siba nominována na cenu Vinyla v kategoriích Album roku a Objev roku. Dostala za něj cenu české hudební kritiky Apollo 2020.

Oceněná deska Dye My Hair byla vyvrcholením několika let, během nichž Amelie Siba nahrávala svá videa na sociální sítě a vystupovala s kytarou před publikem. Její texty působí jako deníkové zápisy. Ústředními tématy jsou dospívání a vztahy jak sám k sobě, tak i k druhým.

V březnu 2021 Amelie Siba vydala EP When Is Our Time, na němž s ní spolupracoval producent, skladatel a multiinstrumentalista Prokop Korb alias badfocus. S ním se podílela na filmu z cyklu Laterna for Camera New Normal. Napsali a nazpívali spolu ústřední skladu.

S albem Love Cowboys, které vyšlo v říjnu 2021, Amelie Siba zabodovala na cenách Anděl. V dubnu 2022 vítězila v kategorii Alternativa a elektronika.

 

 

Další Hudebníci

zobrazit profil David Škach
David Škach
zobrazit profil Jiří Cerha
Jiří Cerha
zobrazit profil Mikoláš Růžička
Mikoláš Růžička
zobrazit profil Ondřej Soukup
Ondřej Soukup
zobrazit profil Bohumil Kulínský
Bohumil Kulínský
zobrazit profil Tomáš Vořechovský
Tomáš Vořechovský