Michal Samir

Datum narození: 14. 11. 1985
Místo narození: Turnov
Profese: režisér, scenárista, producent
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Michal Samir byl nominován na Českého lva za seriál Profesor T. Úspěch sklidil též s minisérií Iveta, která mapuje část života zpěvačky Ivety Bartošové.

Absolvoval filmovou režii se zaměřením na hereckou průpravu na prestižní Drama Centre London. Po několika krátkometrážních snímcích Michal Samir na filmovém plátně debutoval psychologickou tragikomedií Hany (2014), již natočil podle vlastního scénáře.

Samir oslovil rodiny zesnulých zpěváků

V roce 2018 byl za scénář, na němž se podílel, Michal Samir nominován na Českého lva v kategorii Nejlepší televizní seriál. Jednalo se o krimi Profesor T. s Pavlem Řezníčkem v hlavní roli.

Scénáře i režie se Michal Samir ujal při tvorbě třídílného životopisného dramatu Iveta (2022). Postavu Ivety Bartošové v ní ztvárnila Anna Fialová a její první lásku Petra Sepéšiho Vojtěch Vodochodský. S natáčením musely dát souhlas rodiny obou tragicky zesnulých zpěváků.

Michal Samir točil o Karlosovi 

Podle scénáře Michala Samira napsaného na motivy knihy Karla Jaromíra Erbena vzniklo hororové drama Polednice (2016), v němž si ústřední postavu zahrála Anna Geislerová. Snímek byl nominován na čtyři sošky krále zvířat. Neuspěl ani v jedné kategorii.

V roce 2022 se Michal Samir pustil do sportovního dokumentu o Karlosu Vémolovi s názvem Karlos.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Gustav Oplustil
Gustav Oplustil
zobrazit profil Matyáš Řezníček
Matyáš Řezníček
zobrazit profil Woody Allen
Woody Allen
zobrazit profil Jan Petráň
Jan Petráň
zobrazit profil Václav Křístek
Václav Křístek
zobrazit profil Irena Pavlásková
Irena Pavlásková