Petr Hladík

Petr Hladík

Datum narození: 28. 9. 1984
Místo narození: Osová Bítýška
Profese: politik KDU-ČSL, 18. ministr životního prostředí
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Politik KDU-ČSL Petr Hladík se v březnu 2023 stal ministrem životního prostředí po Anně Hubáčkové, která se ze zdravotních důvodů rozhodla na post rezignovat.

Absolvoval aplikovanou informatiku na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity. V rámci studia byl Petr Hladík pět měsíců na stáži v Portugalsku. Pracoval jako projektový manažer a konzultant v menší brněnské firmě. V roce 2010 uváděl své povolání jako analytik informačních systémů.

PETR HLADÍK VE SUDIU BLESKU

Hladík byl předsedou Mladých lidovců

Od roku 2010 člen KDU-ČSL Petr Hladík byl ve volbách téhož roku zvolen zastupitelem městské části Brno-sever a posléze i tamním radním. Ve volbách 2014 mandát obhájil. V červnu 2015 se stal místostarostou městské části.

V letech 2012 až 2015 byl Petr Hladík předsedou Mladých lidovců.

Ve volbách 2014 se Petr Hladík dostal i do Zastupitelstva města Brna. Dne 21. června 2016 získal funkci 1. náměstka primátora města.

V krajských volbách 2012 a 2016 Petr Hladík neúspěšně kandidoval za KDU-ČSL do Zastupitelstva Jihomoravského kraje. Štěstí mu nepřálo ve volbách v roce 2013 do Sněmovny a roku 2014 do Evropského parlamentu.

Petr Hladík má pět dětí

Ve volbách 2018 Petr Hladík posty v zastupitelstvech obhájil, stejně jako ve volbách 2022, to již coby místopředseda KDU-ČSL.

Po parlamentních volbách 2021 byl Petr Hladík adeptem na ministra životního prostředí. Funkci odmítl. Nabídku přijal až v říjnu 2022 poté, co Anna Hubáčková na křeslo ve vládě ze zdravotních důvodů rezignovala. 

Záhy Petra Hladíka začala vyšetřovat policie, a tak jej nakonec KDU-ČSL do vlády nenominovala a řízením ministerstva byl k 1. listopadu 2022 prezidentem republiky pověřen Marian Jurečka.

Do funkce ministra životního prostředí Petra Hladíka jmenoval prezident Petr Pavel v březnu 2023.

O PETRU HLADÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Petra Hladíka patří sport, zejména fotbal, a práce na zahradě.

Petr Hladík je ženatý. S manželkou Zuzanou má pět dětí.

 

Články o celebritě

Jednání Fialovy vlády: Rozhodne o přidání peněz na školství a chce zavést registr lobbistů Jednání Fialovy vlády: Rozhodne o přidání peněz na školství a chce zavést registr lobbistů Stanovit transparentní pravidla pro lobbování a omezit hrozby korupce, střetu zájmů nebo klientelism... číst článek
Hladík místo Jurečky? Kvůli večírku řeší lidovci dřívější sjezd, ministr kandidaturu nevyloučil Hladík místo Jurečky? Kvůli večírku řeší lidovci dřívější sjezd, ministr kandidaturu nevyloučil Ve 42 letech nepatří Marian Jurečka (KDU-ČSL) zdaleka do starého politického železa. Jenže po večírk... číst článek
Čeští politici na sněhu: Černochová zdobí stromek, Pekarová vyrazila k sousedům. Hladík pracuje Čeští politici na sněhu: Černochová zdobí stromek, Pekarová vyrazila k sousedům. Hladík pracuje Na Českou republiku zaútočila o víkendu pořádná zima a v některých místech téměř bez ustání sněží. N... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Martin Červíček
Martin Červíček
zobrazit profil David Kasal
David Kasal
zobrazit profil Pavel  Čekan
Pavel Čekan
zobrazit profil Šárka Jelínková
Šárka Jelínková
zobrazit profil Jana Mračková Vildumetzová
Jana Mračková Vildumetzová
zobrazit profil Ivan Jančárek
Ivan Jančárek
zobrazit profil Jaroslav Doubrava
Jaroslav Doubrava