Tessa Thompson

Datum narození: 3. 10. 1983
Místo narození: Los Angeles, Kalifornie, USA.
Výška: 163 cm
Profese: herečka, hudebnice
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Tessa Thompson se proslavila jak v seriálech, tak ve filmu. Za hlavní roli v dramatu Přebíhání byla v roce 2022 nominována na cenu BAFTA.

Na televizní obrazovce Tessa Thompson debutovala v roce 2005 v seriálu Cold Case. Uznání kritiky si získala za roli Valkýry ve sci-fi dobrodružné komedii z filmového světa Marvelu Thor: Ragnarok (2017).

Tessa Thompson je známá také díky rolím v dalších velkofilmech, jako jsou Creed, Selma, Annihilation, Creed II či Creed III.

Kromě filmové práce si Tessa Thompson zahrála také v několika televizních seriálech, např. Veronica Mars, Westworld či Dear White People.

V roce 2018 namluvila postavu Lady v animovaném filmu společnosti Disney Lady a Tramp. Tessa Thompson je také talentovaná hudebnice a podílela se vokálech na několika filmových soundtracích, včetně filmu Creed II.

Během své kariéry získala Tessa Thompson řadu nominací na ocenění, včetně nominace na cenu Primetime Emmy za svůj výkon v seriálu HBO Westworld a v roce 2022 na cenu BAFTA za hlavní roli v dramatu Přebíhání.

Je silnou zastánkyní sociální spravedlnosti. Tessa Thompson se vyjadřuje k různým tématům, včetně Black Lives Matter a práv žen.

Tessa Thompson je dcerou zpěváka a skladatele Marca Anthonyho Thompsona a herečky a producentky Lydie Walker.

 

Další Herci

zobrazit profil Matthew Perry
Matthew Perry
zobrazit profil Lenka Krobotová
Lenka Krobotová
zobrazit profil Deana Horváthová Jakubisková
Deana Horváthová Jakubisková
zobrazit profil Roman Skamene
Roman Skamene
zobrazit profil Marek Salvet herec
Marek Salvet herec
zobrazit profil Daniela Bambasová
Daniela Bambasová
zobrazit profil Kim Kardashian
Kim Kardashian
zobrazit profil Jaroslav Dušek
Jaroslav Dušek