Freddie Highmore

Freddie Highmore

Datum narození: 14. 2. 1992
Místo narození: Londýn, Velká Británie
Výška: 178 cm
Profese: herec, scenárista, producent
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Freddie Highmore byl za ztvárnění hlavní role v seriálu ABC TV Network Dobrý doktor (The Good Doctor) v roce 2018 nominován na Zlatý glóbus.

Vystudoval španělštinu a arabštinu na univerzitě v Cambridge. Freddie Highmore, celým jménem Alfred Thomas Freddie Highmore, na filmovém plátně debutoval již jako školák v komedii Drsný holky.

Na place s hollywoodskými hvězdami Johnnym Deppem a Kate Winslet se Freddie Highmore objevil v životopisném dramatu Hledání Země Nezemě z roku 2004.

Freddie Highmore si zahrál v dobrodružné fantasy 5 dětí a To (Five Children and It), v rodinném snímku Karlík a továrna na čokoládu (Charlie and the Chocolate Factory), v dobrodružné fantasy Kronika rodu Spiderwicků (The Spiderwick Chronicles) či v tragikomedii Umění zapadnout (The Art of Getting By).

Hlavní roli Freddie Highmore dostal v thrilleru Velká španělská loupež (Way Down), v dramatických seriálech Batesův motel a Dobrý doktor (The Good Doctor). V tomto projektu ABC TV Network ztvárnil Shauna Murphyho, chirurga s autismem a syndromem učence. Za ni byl v roce 2018 nominován na Zlatý glóbus.

Kromě herectví Freddie Highmore je také talentovaným spisovatelem, autorem a producentem několika epizod seriálu The Good Doctor. Během své kariéry získal řadu ocenění, včetně Critics' Choice Television Award a People's Choice Award.

Freddie Highmore plynně hovoří anglicky, francouzsky a španělsky.

 

Další Herci

zobrazit profil Jamie Dornan
Jamie Dornan
zobrazit profil Bohdana Pavlíková
Bohdana Pavlíková
zobrazit profil Oldřich Nový
Oldřich Nový
zobrazit profil Nassim Si Ahmed
Nassim Si Ahmed
zobrazit profil Halle Bailey
Halle Bailey
zobrazit profil Alena Štréblová
Alena Štréblová
zobrazit profil Willa Fitzgerald
Willa Fitzgerald