Richard Schiff

Richard Schiff

Datum narození: 27. 5. 1955
Místo narození: Bethesda, Maryland, USA
Výška: 178 cm
Profese: herec, režisér, politický aktivista
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Richard Schiff se proslavil rolí Tobyho Zieglera v televizním dramatu Západní křídlo vysílaném na stanicí NBC, za kterou získal cenu Emmy.

Hereckou kariéru Richard Schiff nastartoval na divadelních prknech. Účinkoval v mnoha hrách mj. na Broadwayi.

Úspěch Richardu Schiffovi přineslo televizní drama Západní křídlo, a to nejen ztvárněním Tobyho Zieglera, ale též režisérským debutem. Natočil jeho jeden díl s názvem Talking Points.

Objevil se v mnoha dalších populárních televizních pořadech, jako jsou Ballers, The Affair a Counterpart. Richard Schiff má za sebou také řadu filmových rolí, mj. ve snímcích Muž z oceli, Ztracený svět: Jurský park, Johnny English Reborn či Sedm, kde si zahrál právníka vraha v podání Kevina Spaceyho.

Jednu z klíčových postav, Aarona Glassmana, ředitele nemocnice, který je již od jeho čtrnácti let mentorem hlavního hrdiny Shauna Murphyho, chirurga s autismemem a syndromem učence, Richard Schiff ztvárnil v seriálu ABC TV Network Dobrý doktor (The Good Doctor).

Zasazuje se o politické a sociální záležitosti a podílí se na získávání finančních prostředků pro politické kampaně. Richard Schiff se angažuje v Sundance Institute a dalších organizacích, které podporují nezávislý film a divadlo.

V roce 1996 se Richard Schiff oženil s herečkou Sheiou Kelley. Mají spolu syna Guse a dceru Ruby, která se vydala ve šlépějích rodičů, stala se herečkou.

 

Další Herci

zobrazit profil Lenka Krobotová
Lenka Krobotová
zobrazit profil Pavel Landovský
Pavel Landovský
zobrazit profil Robert Finta
Robert Finta
zobrazit profil Alec Secăreanu
Alec Secăreanu
zobrazit profil Madeleine Madden
Madeleine Madden
zobrazit profil Kathy Bates
Kathy Bates
zobrazit profil Andrea Buršová
Andrea Buršová
zobrazit profil Marika Procházková
Marika Procházková