Dougray Scott

Dougray Scott

Datum narození: 25. 11. 1965
Místo narození: Glenrothes, Velká Británie
Výška: 183 cm
Profese: herec
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Dougray Scott, vlastním jménem Stephen Scott, se proslavil zejména jednou z klíčových postav v úspěšných sériích dramatického sci-fi seriálu Batwoman.

Navštěvoval herecké kurzy a vystudoval Wels College of Music and Drama. Již v té době Dougray Scott získal ocenění pro nejslibnější talent. Své první herecké zkušenosti sbíral v regionálních divadlech a v televizi.

Zlomem v kariéře Dougraye Scotta byla role majora Rory Taylora v populárním anglickém seriálu Soldier Soldier z roku 1991. Od té doby šel z role do role. Na obrazovkách jej asi nejvíce proslavila role Jacoba Kaneho v úspěšných sériích dramatického sci-fi seriálu Batwoman.

Na filmovém plátně Dougray Scott debutoval roku 1989 v jihokorejském animovaném fantasy snímku Amagaedun uzu. Zahrál si ve filmech Ever After (1998), Mission: Impossible 2 (2000), Enigma (2001), Hitman (2007) či Můj týden s Marilyn (2011).

V dubnu 2016 se Dougray Scott objevil ve druhé sérii seriálu Fear the Walking Dead jako Thomas Abigail, obchodní partner a milenec Victora Stranda.

V březnu 2023 měl premiéru krimi seriál A Town Called Malice (Městečko jménem Malice), kde si Dougray Scott zahrál Tonyho, strýčka hlavního hrdiny.

Své umělecké jméno si Dougray Scott, syn zdravotní sestry a podomního prodejce ledniček či mrazáků a bývalého herce, vybral podle jména své babičky.

V letech 2000 až 2005 byla manželkou Dougraya Scotta castingová režisérka Sarah Trevis, s nímž měl dvě děti. V roce 2007 se oženil s herečkou Claire Forlani, která mu v roce 2014 porodila syna.

 

Další Herci

zobrazit profil Veronika Arichteva
Veronika Arichteva
zobrazit profil Tereza Pokorná
Tereza Pokorná
zobrazit profil Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
zobrazit profil Petr Motloch
Petr Motloch
zobrazit profil Josef Laufer
Josef Laufer
zobrazit profil Tomáš Pavelka
Tomáš Pavelka
zobrazit profil Miroslava Součková
Miroslava Součková
zobrazit profil Anna Remková
Anna Remková