Flora Thiemann

Flora Thiemann

Místo narození: Berlín, Německo
Profese: herečka

Související celebrity

Životopis

Flora Thiemann se stala hvězdou filmu Nellyino dobrodružství. Získala cenu za nejlepší ženský herecký výkon na filmovém festivalu pro děti a mládež v Minsku.

Nejprve se Flora Thiemann (narozena 2002) objevila v drobných dětských seriálových rolích, záhy vedlejších. Na filmovém plátně debutovala v německém dramatu Štěstí (2012), natočeném na motivy knihy Ferdinanda von Schiracha.

Následně přišla role Gerdy v německo-finské fantasy pohádce Sněhová královna (Die Schneekönigin) z roku 2014, natočené dle literární předlohy Hanse Christiana Andersena.

Za titulní postavu v celovečerním filmu Nellyino dobrodružství Flora Thiemann získala v roce 2016 cenu za nejlepší ženský herecký výkon na filmovém festivalu pro děti a mládež v Minsku. Další hlavní roli ztvárnila ve filmu o dospívání Tigermilch, který měl premiéru na Filmfestu München 2017.

V roce 2020 bylo polsko-německé drama Sunburned, v němž Flora Thiemann hrála, nominováno na Zlín Film Festivalu na cenu Celovečerní film pro mládež.

Jednu z významných postav Flora Thiemann dostala v seriálu z produkce Prime Video Gryf (Hohlbeins - Der Greif) z roku 2023.

V tomto projektu, natočeném na motivy bestselleru Wolfganga Hohlbeina, Flora Thiemann ztvárnila roli Sary, která se účastní objevení fantastického světa zvaný Černá věž, kde si Gryf, příšera ničící svět, nemilosrdně podmaňuje všechny živé tvory.

 

Další Herci

zobrazit profil Pavla Gajdošíková
Pavla Gajdošíková
zobrazit profil Zlata Adamovská
Zlata Adamovská
zobrazit profil Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
zobrazit profil Ladislav Županič
Ladislav Županič
zobrazit profil Colin Firth
Colin Firth
zobrazit profil Alexej Kolva
Alexej Kolva
zobrazit profil Luděk Sobota
Luděk Sobota