Whitney Houston

Whitney Houston

Datum narození: 9. 8. 1963
Datum úmrtí: 11. 2. 2012
Místo narození: New Jersey, USA
Profese: zpěvačka, herečka, modelka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Karieru úspěšné zpěvačky Whitney Houston zruinovalo nešťastné manželství. V padesáti letech se předávkovala ve vaně.

Whiney Houston získala první profesionální zkušenost, když natáčela sborové party skupině Neville Brothers a zpěvačce Chaka Khan.

Jako modelka se objevovala na stránkách časopisů Glamor či Seventeen. V 80. letech se prosadila jako interpretka populárních písní, jejíž doménou jsou hlavně táhlé balady se soulovým nádechem. V roce 1983 uzavřela smlouvu s gramofirmou Arista Records a o dva roky později debutovala albem Whitney Houston, na němž byla zahrnuta také singlová balada Saving All My Love for You, která jí vynesla první cenu Grammy 1985. 

Whitney Houston byla dcerou gospelové zpěvačky Cissy Houston, někdejší členky soulové skupiny Sweet Inspirations, která zpívala doprovodné vokály osobnost jako byl Elvis Presley nebo Areth Franklin. Za svou pěveckou činnost získala mj. pět cen Grammy, dvě ceny Emmy a jedenadvacet Amerických hudebních cen.

Filmovou kariéru zahájila Whitney Houston rolí velmi úspěšné zpěvačky Rachel Marronové, o jejíž bezpečnost se stará zkušený bodyguard, kterého ztvárnil Kevin Costner v melodramatickém thrilleru Osobní strážce. Úspěšný thiller režíroval Mick Jackson. K tomuto filmu nazpívala úvodní, svou nejslavnější píseň I will always love You.

Větší herecký prostor dostala v milostném snímku podle románu Terry McMillan Až si vydechnu, který režírovala Forest Whitaker. Další herecké možnosti odhalila v romantické komedii Kazatelova žena, kde si zahrál i Courtney B. Vance a Denzel Washington.

Od 1992 byl jejím manželem rapový zpěvák Bobby Brown, s nímž má dceru Bobbi Kristine. Dvojice se rozvedla v roce 2007. Zpěvák zatáhl Whitney Houston do drogového podsvětí, které ji následně stálo život.

KDO MŮŽE ZA SMRT DCERY WHITNEY HOUSTON?

Na pohřbu slavné zpěvačky Bobby Brown prohlašoval, že ji miluje. Na to už ale bylo pozdě. Dcera slavné dvojice Bobby Kristina, která údajně drogy užívá také, obviňuje otce ze smrti své matky a změnila si jméno. Nechce se jmenovat stejně jako její otec Bobby Brown.

Whitney Houston zemřela dne 11. 2. 2012 v hotelu Beverly Hilton v Beverly Hills v Kalifornii. O její smrti se spekuluje. Údajně se utopila ve vaně poté, co si vzala smrtící dávku kokainu, marihuany a několika dalších léků. K smrti jí prý ale dopomohli drogoví dealeři a přispěla i srdeční choroba a pravidelné užívání drog. Na náhrobku má svou nejslavnější píseň I will always love you.

 

Články o celebritě

Hynek Čermák se živil jako vyhazovač: V životě jsem potkal hodně parchantů! Kdo se mi nelíbil, ten letěl Hynek Čermák se živil jako vyhazovač: V životě jsem potkal hodně parchantů! Kdo se mi nelíbil, ten letěl Vynikající herec, který má na svém kontě desítky rolí, ať už kladných, nebo záporných. Ty záporné se... číst článek
Burešová sebou málem sekla: Zpráva přišla během natáčení ZOO Burešová sebou málem sekla: Zpráva přišla během natáčení ZOO Už za pár týdnů vypukne prestižní předávání cen Thálie. Ty jsou určené pro umělce, kteří excelovali ... číst článek
Burešová a ceny Thálie: Dopis, který ji málem sundal ze židle! Burešová a ceny Thálie: Dopis, který ji málem sundal ze židle! Už koncem září se budou rozdávat prestižní ceny Thálie umělcům, kteří na divadelních prknech potili ... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Chad Kroeger
Chad Kroeger
zobrazit profil Emma Drobná
Emma Drobná
zobrazit profil Freddie Mercury
Freddie Mercury
zobrazit profil Shakira (Shakira Isabel Mebarak Ripoli)
Shakira (Shakira Isabel Mebarak Ripoli)
zobrazit profil Lenka Filipová
Lenka Filipová
zobrazit profil Karolína Chytilová
Karolína Chytilová
zobrazit profil Prince  (Rogers Nelson)
Prince (Rogers Nelson)
zobrazit profil Michael Jackson
Michael Jackson