Marta Jandová

Datum narození: 13. 4. 1974
Místo narození: Praha
Výška: 164 cm
Profese: zpěvačka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Marta Jandová písničky svého otce Petra Jandy milovala. Jako dospívající dívka odešla na zkušenou do USA a Německa, kde založila s manželem rockovou kapelu Die Happy.

I když ji v podstatě odkojil Olympic jejího otce Petra Jandy, zpěvačkou Marta Jandová nikdy být nechtěla. Bavily ji jazyky, které chtěla vstřebat i na univerzitě. Na filosofickou fakultu se ale nedostala. Místo toho začala koncertovat se svou kapelou po Německu. Protloukala se, jak se dalo. Pracovala v čajovně, umývala nádobí nebo dělala bodyguarda na koncertech. A pak to přišlo.

Marta Jandová a kapela Die Happy, to bylo úžasné spojení. Skupina se stala jednou z nejúspěšnějších v Německu. Její hlas se rozkřikl do celé Evropy. Se skupinou vydali téměř desítku alb. Zpěvačka Marta Jandová moderovala i německé hudební pořady. Vztah s manželem Thorstenem Mewesem ale nevydržel. Po pěti letech se rozvedli. Poté potkala Saschu Schmitze, popového zpěváka, ze kterého ženy šílí. Prožila s ním dalších pět let.

Po šestnácti letech se Marta Jandová vrátila do Česka. Začala hrát v muzikálech. V Moně Líze se předvedla hned v hlavní roli. Stala se i porotkyní Česko Slovenské SuperStar, kde třeba dohlížela na vítězství Martina Chodúra. V roce 2012 se objevila také v seriálu Gympl, kde hrála učitelku.

Marta Jandová se také zúčastnila pěvecké soutěže Eurovision, kde v květnu roku 2015 bojovala společně s Václavem Noidem Bártou o přízeň diváku. Neúspěšně. Dvojice skončila v semifinále. V roce 2016 byla vybrána do druhé řady úspěšné show Tvoje tvář má známý hlas.

Kromě hudby a jazyků, kterých umí zatím šest, má Marta Jandová ráda přírodu a zvířata. Nějakou dobu chodila i s Viktorem Mrázem, exmanželem herečky a moderátorky Mahuleny Bočanové. Jejím manželem je gynekolog Miroslav Verner, s nímž má dítě. Dcera Marie se narodila v létě 2013 v pražské nemocnici v Podolí. 

MARTA JANDOVÁ S MANŽELEM UVAŽUJÍ O ADOPCI

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Zorka Kohoutová
Zorka Kohoutová
zobrazit profil Debbi (Deborah Kahl)
Debbi (Deborah Kahl)
zobrazit profil Voxel (Václav Lebeda)
Voxel (Václav Lebeda)
zobrazit profil Iva Marešová
Iva Marešová