Petr Novotný

Datum narození: 6. 8. 1947
Místo narození: Olomouc
Profese: herec, bavič, moderátor
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Jeho pořady lákaly k obrazovkám statisíce lidí. S energickým a lidovým humorem je bavič Petr Novotný rozesmával mnoho let.

Kromě zábavy ve všech možných formách napsal bavič, moderátor a podnikatel Petr Novotný několik knih a procestoval přes osmdesát zemí světa.

PETR NOVOTNÝ PROHRÁL AUTO V KARTÁCH

Na Karlově universitě v Praze studoval Filosofickou fakultu. Pracoval v rozhlasovém Mikrofóru a na koncertech provázel country kapelu Greenhorns nebo Fešáky. Pak se dostal bavič Petr Novotný do televize. Estrádní Novoty nebo Dobroty trhaly rekordy sledovanosti. Proslavil se i bláznivými kostýmy a převleky. Publikum lákal na vtipy i příběhy z cest. Život poznal v Brazílii, Libyi nebo Číně. Miluje Austrálii a Krétu. Po Mongolsku létal v horkovzdušném baloně. Založil si navíc i vlastní cestovní kancelář.

Petr Novotný byl několikrát zvolen Bavičem roku televizní ankety TýTý. Krom toho vede reklamní a uměleckou agenturu zastupující řadu známých osobností. Pořádal i slavný koncert Nedvědi na Strahově. Petr Novotný je navíc vášnivý kulinář. S herečkou Jiřinou Bohdalovou a komikem Josefem Aloisem Náhlovským předváděl své gurmánské umění v pořadu My rádi jíme.

Petr Novotný holdoval i adrenalinovým sportům. Po úraze způsobeném při seskoku na laně bungee jumping je ale omezil. Místo toho kopal bavič Petr Novotný do neposedného míče za fotbalový klub Amfora, která se skládá ze slavných tváří. Televizní slávu si chtěl znovu užít v pořadu Trampoty. Své diváky si po mnoha letech už ale nenašel.

O PETROVI NOVOTNÉM ČTĚTE ZDE>>

S manželkou Mirkou Novotnou mají čtyři děti. Známého syna Pavla Novotného, moderátora a novináře, adoptovaného Lukáše a dcery Lenku a Soňu nesoucí stejné jméno jako sestra Petra Novotného, která spáchala v osmnácti letech sebevraždu.

 

Další Moderátoři

zobrazit profil Ondřej Novotný
Ondřej Novotný
zobrazit profil Ellen DeGeneres
Ellen DeGeneres
zobrazit profil Bořek Slezáček
Bořek Slezáček
zobrazit profil Miloš Pokorný
Miloš Pokorný
zobrazit profil Daniela Révai
Daniela Révai
zobrazit profil Miroslav Hejda
Miroslav Hejda
zobrazit profil Marcela Augustová
Marcela Augustová