Felix Slováček

Datum narození: 23. 5. 1943
Místo narození: Zlín
Profese: saxofonista, skladatel, dirigent
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Saxofonista Felix Slováček, snad vůbec největší český mistr ve hře na tento nástroj, žil desítky let po boku Dagmar Patrasové, než mu učarovala podstatně mladší malířka.

Ovládl geniální souznění dechu a prstokladu. Hudebník Felix Slováček prodal přes dva miliony alb. Hrál v Orchestru Karla Vlacha a přes patnáct let v kapele Ladislava Štaidla. V písních doprovázel mj. mnohonásobného Slavíka Karla Gotta. Posléze začal šéfovat vlastnímu big bandu.

FELIX SLOVÁČEK POPRVÉ O SVATBĚ S MILENKOU

Hru na klarinet a saxofon Felix Slováček piloval na JAMU v Brně. Věnuje se klasické hudbě, jazzu i popu. Kromě českých těles vystupoval i v zahraničí, kde získal několik ocenění. Objevoval se pravidelně v televizi.

Hudebník Felix Slováček byl 28. října 2013 prezidentem Milošem Zemanem vyznamenán Medailí Za zásluhy.

Ve volbách 2016 Felix Slováček kandidoval do Senátu jako nestraník za Stranu soukromníků České republiky v obvodu č. 22 – Praha 10. Skončil až na předposledním místě, takže nepostoupil do druhého kola.

O FELIXI SLOVÁČKOVI ČTĚTE ZDE>>

Mezi partnerky Felixe Slováčka patřila např. Jitka Zelenková. Saxofonista, skladatel a dirigent se roku 1983 oženil s Dádou Patrasovou. Vychovali syna Felixe a dceru Annu. Felix Slováček má ještě nemanželskou dceru René.

Od roku 2015 se Felix Slováček s krátkými - zřejmě rozchodovými - pauzami začal pohybovat po boku o řadu let mladší malířky Lucie Gelemové. Jejich vztah po sedmi letech skončil. Koncem roku 2021 se hudebník vrátil ke své manželce Dagmar Patrasové.

 

Články o celebritě

Princové Peroutka s manželem Dominikem: Ujeté narozeniny! Anička jako táta Felix  Princové Peroutka s manželem Dominikem: Ujeté narozeniny! Anička jako táta Felix Narozeniny jako karneval! Milan Peroutka (34) s manželem Dominikem (26) uspořádali pro své kamarády ... číst článek
Náhlá smrt Valiho (†53) z Maxim Turbulenc: Kyklop se s ním usmířit nestihl! Pláčou i Felix a Musil Náhlá smrt Valiho (†53) z Maxim Turbulenc: Kyklop se s ním usmířit nestihl! Pláčou i Felix a Musil Náhlý skon Daniela Valiho (†53) všechny šokoval a zasáhl. Nejenom fanoušky skupiny Maxim Turbulenc, ... číst článek
Zpověď nemocné Aničky Slováčkové: Nejradši bych vymlátila všechna zrcadla! Zpověď nemocné Aničky Slováčkové: Nejradši bych vymlátila všechna zrcadla! Ve stínu znovupropuklé nemoci se Anička Slováčková (28), bojovnice s nezlomným duchem, otevřeně svěř... číst článek

Další Hudebníci

zobrazit profil Martin Rausch
Martin Rausch
zobrazit profil Pavel Šporcl
Pavel Šporcl
zobrazit profil Karel Svoboda
Karel Svoboda
zobrazit profil Martin Skála
Martin Skála
zobrazit profil Tupac Shakur
Tupac Shakur
zobrazit profil Felix Slováček
Felix Slováček
zobrazit profil Varhan Orchestrovič Bauer
Varhan Orchestrovič Bauer
zobrazit profil Jiří Stivín
Jiří Stivín