Marek Ztracený

Datum narození: 26. 2. 1985
Místo narození: Železná Ruda
Profese: zpěvák, skladatel, klávesista
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Marek Ztracený, který se proslavil hitem Ztrácíš, získal jako první po Karlu Gottovi Českého slavíka. A to nejen jednoho!

Po studiích skladby na pražské Konzervatoři Jaroslava Ježka hrál Marek Ztracený, vlastním jménem Marek Slodičák, na bicí v kapele Kredenc.

MAREK ZTRACENÝ - SE SYNEM NARAZIL NA ŽRALOKA

Ztracený napsal hit pro Mistra Gotta

Úspěch Markovi Ztracenému přinesl roku 2008 singl Ztrácíš, který se objevil na předních příčkách českých hitparád. Ovládl s ním i mezinárodní hudební festival konaný v polském Rzeszówu. Tomuto hitu vděčí za Českého slavíka v kategorii Objev roku.

Mezi jeho další hity patří Něco končí, Je to zlý, V opilosti, O pravdě či duet s Martou Jandovou Káva a sex. Kromě desky Ztrácíš Marek Ztracený vydal mj. alba Pohledy do duše či Pády. Na spolupráci s dcerou slavného českého rockera Petra Jandy navázal po pěti letech, a to skladbou Počasí.

Coby skladatel se Marek Ztracený do dějin české pop-music zapsal dojemným hitem pro Karla Gotta Ta pravá.

Ztracený tři České slavíky

V Českém slavíkovi 2021 Marek Ztracený vyhrál v kategorii Nejoblíbenější písnička rádia Impuls s hitem Časy se mění, stal se nejlepším zpěvákem, a navíc i absolutním vítězem toho roku. Rok nato obhájil prvenství v kategorii nejlepší zpěvák. A podařilo se mu  to i v roce 2023.

O MARKOVI ZTRACENÉM ČTĚTE ZDE>> 

Roku 2011 se Markovi Ztracenému narodil syn Marek. Jeho matkou je zpěvákova dlouholetá partnerka, moderátorka Marcela Skřivánková. Zpěvák ji požádal o ruku v únoru 2020 po koncertě v O2 areně přímo před plným hledištěm. Tajně se vzali v červnu 2023.

 

Články o celebritě

Další Zpěváci

zobrazit profil Iveta Bartošová
Iveta Bartošová
zobrazit profil Marta Beňáčková
Marta Beňáčková
zobrazit profil Vendula Příhodová
Vendula Příhodová
zobrazit profil Elis Eliška Mrázová
Elis Eliška Mrázová
zobrazit profil Daniel Hůlka
Daniel Hůlka
zobrazit profil František Nedvěd
František Nedvěd
zobrazit profil Dalibor Janda
Dalibor Janda
zobrazit profil Bára Basiková
Bára Basiková