Vladimír Hron

Vladimír Hron

Datum narození: 25. 6. 1966
Místo narození: Most
Profese: moderátor, zpěvák, komik, imitátor
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Vladimír Hron se proslavil především díky svému imitátorskému talentu. Skvěle napodobí zpěv Gotta, Neckáře i Lennona.

V rodném Mostě v letech 1982 – 1986 vystudoval Vladimír Hron gymnázium. Muž, který dnes dokáže k nepoznání předvést vystoupení i zpěv Karla Gotta, Michala Davida, Petra Jandy, Václava Neckáře, ale třeba i Johna Lennona a dalších, začínal v roce 1981 v humoristické dvojici Hron & Jaroš. V pubertě zpíval ve skupině Renesance působící hlavně v Litvínově, následně pracoval i jako DJ a jako člen Amatérského divadla Viktora Oktábce začal s imitováním hlasů. Po maturitě dvakrát neuspěl při přijímacích zkouškách na DAMU – přesto, že talentové zkoušky udělal. Aby nemusel na vojnu, nastoupil na pedagogickou fakultu UJEP. Školu ale nikdy dokončit nechtěl a také nedokončil.

Vojně se vyhýbal až skončil v blázinci

Odešel v roce 1987 a svou roli v tom údajně sehrálo šestiměsíční manželství, které v té době Hron uzavřel. Potom zhruba měsíc pracoval jako pokrývač, nakonec šel ale raději učit. Získal místo suplenta na jedné základní škole a několik měsíců tam zůstal.

Pak přišel povolávací rozkaz. Vladimír Hron svůj postoj k vojně nezměnil a tak nakonec skončil na psychiatrii, kde úspěšně sehrál roli psychicky nemocného člověka. Chvíli si pobyl v blázinci, ale nakonec se dostal do civilu. Od roku 1988 do roku 1992 potom působil jako loutkoherec v mosteckém Divadle Rozmanitostí.

O roku 1992 do roku 1996 pracoval jako moderátor v soukromém Rádiu Most. Nakonec ale přešel na volnou nohu a živil se bavením publika na akcích. Z rodných severních Čech ho za krátko dostala výhra v pořadu TV Nova Liga Gagů, kde si ho všiml manažer Stanislav Procházka ml. a pod jeho vedením začal vystupovat po celé republice. Vladimír Hron byl dokonce tak úspěšný, že v roce 1998 získal hlavní cenu festivalu Haškova Lipnice. Spolupráce HronaProcházkou zaujala významného režiséra české hudební zábavy Františka Poláka. Několikrát se sešli na Kavčích horách a byl z toho pořad Abeceda hvězd, odvysílaný v roce 2000 Českou televizí jako součást pořadu Šance. Tím se Vladimír Hron proslavil mezi televizními baviči.

V letech 2001 – 2004 uváděl Vladimír Hron pořad Jsou hvězdy, které nehasnou, od ledna do září roku 2005 potom podobný pořad Hvězdy letí do století a v listopadu 2005 pojmenoval František Polák další podobný pořad podle debutové show Abeceda hvězd. Abeceda se vysílala do roku 2007. Z roku 2005 má Hron dokonce vlastní CD Zpívám. Od té doby vystupuje bavič na všech televizních stanicích, moderuje v Tip rádiu a působí jako mluvčí fotbalového klubu Baník Most.

V průběhu života byl třikrát ženatý. Se svou druhou manželkou Renatou byl patnáct let a mají spolu dvě děti, dceru Renatu a syna Vladimíra. K rozpadu manželství údajně přispěly bavičovy časté zálety, hlavní důvod odloučení páru byl ale podle Hrona jiný. Po rozvodu se v roce 2011 znovu oženil s téměř o dvacet let mladší Michaelou.

 

Články o celebritě

Fotbalista Svoboda (67): Ze zlatého střelce pražič kafe! Fotbalista Svoboda (67): Ze zlatého střelce pražič kafe! Do postaršího elegána, který už 26 let dělá správce tenisových kurtů na brněnské Veterině, byste na ... číst článek
Prokletí Ivety Bartošové (†48): Vzpomínkový koncert se opět ruší! Peníze se ale nevrací Prokletí Ivety Bartošové (†48): Vzpomínkový koncert se opět ruší! Peníze se ale nevrací Zdá se, že této akci zkrátka osud nepřeje. Koncert na počest zesnulé Ivety Bartošové (†48) se už pod... číst článek
Iveta Bartošová (†48): Další prokletí! Iveta Bartošová (†48): Další prokletí! Je snad opravdu prokletá. Na Ivetu Bartošovou (†48) se lepí smůla i po smrti – koncert na její počes... číst článek

Další Moderátoři

zobrazit profil Matěj Misař
Matěj Misař
zobrazit profil Petr Vojnar
Petr Vojnar
zobrazit profil Štěpánka Decastelo
Štěpánka Decastelo
zobrazit profil Honza Dědek
Honza Dědek
zobrazit profil Daniela Písařovicová
Daniela Písařovicová
zobrazit profil Láďa Hruška
Láďa Hruška
zobrazit profil Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich