Jaroslav Šilhavý

Datum narození: 3. 12. 1961
Místo narození: Plzeň
Profese: bývalý fotbalista a trenér
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Jaroslav Šilhavý je bývalý fotbalový obránce a uznávaný trenér působící na lavičce prvoligového celku FK Baumit Jablonec. Má za sebou mnoho úspěchů.

Jaroslav Šilhavý se narodil 3. prosince 1961 v Plzni. Původně jako obránce hrál v nižších soutěžích za Chotěšov a Plzeň, ale díky angažmá v prvoligových klubech RH Cheb (1980–1990), SK Slavia Praha (1990–1994), FC Petra Drnovice (1994–1997) a FK Viktoria Žižkov (1997–1999) nasbíral rekordních 465 ligových startů, v nichž vstřelil 26 gólů.

Jaroslav Šilhavý odstartoval trenérskou kariéru po skončení hráčské aktivity ve Viktorii Žižkov, kde se stal asistentem Zdeňka Ščasného a od léta 2002 Vítězslava Lavičky. Poté působil jako asistent Jiřího Kotrby ve Spartě a hlavní kouč B Týmu. V roce 2007 se stal trenérem Kladna, které udržel v první lize, následovalo nepovedené angažmá ve Viktorii Plzeň, v letech 2009-2011 vedl Dynamo České Budějovice.

Jaroslav Šilhavý v létě 2011 nahradil na lavičce Slovanu Liberec Petra Radu a tým dovedl k zisku mistrovského titulu a do šestnáctifinále Evropské ligy. V půli dubna 2014 jej vedení Liberce odvolalo poté, co vyšlo najevo, že se od nové sezony 2014/15 domluvil na trenérském angažmáMiroslavem Peltou, majitelem FK Baumit Jablonec.

Jaroslav Šilhavý působil i u reprezentace. V letech 2003 až 2009 působil u národního týmu v roli asistenta reprezentačních trenérů Karla Brücknera a Petra Rady.

 

Články o celebritě

Hašek se potkal se Součkem, udělal na něj dojem. (Ne)posun s manažerem Hašek se potkal se Součkem, udělal na něj dojem. (Ne)posun s manažerem Nově ustanovený realizační tým národního týmu začal pracovat na plné obrátky. Dva dny strávil na ins... číst článek
Hašek zná program. Premiéra proti Haalandovi, pak přijede Arménie Hašek zná program. Premiéra proti Haalandovi, pak přijede Arménie Česká fotbalová reprezentace odehraje první utkání po nástupu trenéra Ivana Haška 22. března v Norsk... číst článek
Kadeřábek o konci v repre: Šilhavý? Neměl jsem důvěru. Návrat vyloučil Kadeřábek o konci v repre: Šilhavý? Neměl jsem důvěru. Návrat vyloučil Pavel Kadeřábek vyloučil možnost návratu do fotbalové reprezentace, na jeho rozhodnutí nic nezmění a... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil David Vaněček
David Vaněček
zobrazit profil Jakub Holuša
Jakub Holuša
zobrazit profil Andrea Zemanová
Andrea Zemanová
zobrazit profil Jan Škarnitzl
Jan Škarnitzl
zobrazit profil David Křížek
David Křížek
zobrazit profil Iker Casillas
Iker Casillas
zobrazit profil Michael Krmenčík
Michael Krmenčík
zobrazit profil Thomas Vonn
Thomas Vonn