Jan Vitula

Datum narození: 3. 11. 1968
Místo narození: Brno
Profese: politik TOP 09, náměstek jihomoravského hejtmana
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Politik TOP 09 Jan Vitula, dlouholetý starosta Židlochovic, který nějakou dobu souzněl se Stranou zelených, se v roce 2016 stal náměstkem hejtmana Jihomoravského kraje.

Absolvent Mendelovy univerzity v Brně Jan Vitula pracoval v bankovním sektoru a krátce působil i v soukromé firmě.

JAN VITULA VÍTAL ZEMANA V ŽIDLOCHOVICÍCH

Na podzim roku 2011 byl Jan Vitula jmenován kvestorem Masarykovy univerzity, kde upoutal snahou o restrukturalizaci Ústavu výpočetní techniky - odvolal téměř 30 let působícího ředitele doc. Václava Račanského a všechny jeho zástupce.

Na funkci kvestora Jan Vitula rezignoval v březnu 2012 a v listopadu téhož roku jej ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová jmenovala svým prvním náměstkem. V březnu 2013 však bylo rozhodnuto, že ve funkci náměstka skončí a od dubna 2013 se stane ředitelem Fondu dalšího vzdělávání. Ani na tomto postu se ale dlouho neohřál: 12. července 2013 ho ministr František Koníček odvolal. Bylo to pouhé dva dny po nástupu vlády Jiřího Rusnoka.

V roce 1994 byl Jan Vitula zvolen zastupitelem města Židlochovice. Vyzkoušel si jak křeslo místostarosty, tak starosty (v letech 2006 až 2008 a posléze po volbách 2014).

Do voleb 2016 šel Jan Vitula (člen TOP 09 od roku 2012) jako lídr společné kandidátky Topky a Žít Brno v Jihomoravském kraji. Obhájil post tamního zastupitele (2002 až 2004, poté od roku 2012) a stal se náměstkem hejtmana.

O JANU VITULOVI ČTĚTE ZDE>>

Jan Vitula je ženatý a má dvě dcery.



 

Další Politici

zobrazit profil Lubomír Zaorálek
Lubomír Zaorálek
zobrazit profil Šinzó Abe
Šinzó Abe
zobrazit profil Petr Šilar
Petr Šilar
zobrazit profil Lubomír Metnar
Lubomír Metnar
zobrazit profil Jaroslav Dvořák
Jaroslav Dvořák
zobrazit profil Pavel Žáček
Pavel Žáček
zobrazit profil Pavel Blažek
Pavel Blažek
zobrazit profil Martin Havel
Martin Havel