Pavel Dungl

Pavel Dungl

Datum narození: 25. 4. 1948
Místo narození: Olbramkostel
Profese: lékař, neúspěšný kandidát TOP 09 do Senátu ve volbách 2018
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Lékař Pavel Dungl, přednosta ortopedické kliniky Nemocnice Na Bulovce, neuspěl v senátních volbách 2018 jako kandidát TOP 09 s podporou STAN v obvodu č. 23 - Praha 8.

Pavel Dungl absolvoval Lékařskou fakultu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Brně (posléze Masarykova univerzita) a doktorské studium na Univerzitě Karlově v Praze. Začínal na ortopedické klinice na Vychovatelně Na Bulovce.

PAVEL DUNGL - ROZHOVOR PRO DENÍK E15

Před Sametovou revolucí 1989 byl na studijních stážích v Rakousku, Německu, Švýcarsku a v USA. V letech 1990 až 1993 působil v ortopedické nemocnici Speising ve Vídni. Posléze se Pavel Dungl stal přednostou ortopedické kliniky Nemocnice Na Bulovce.

V letech 2004 až 2005 Pavel Dungl jako první lékař z východního bloku zastával post prezidenta Evropské pediatrické společnosti. Jeho jméno nese řada léčebných postupů, jejichž je autorem.

Do povědomí široké veřejnosti se dostal operacemi hlav českého státu. V létě 2008 operoval tehdejšího prezidenta Václava Klause, kterému vyměnil kyčelní kloub. V roce 2012 operoval palec u nohy Miloše Zemana. V roce 2014 Pavel Dungl obdržel Medaile Za zásluhy o stát.

V senátních volbách 2018 se Pavel Dungl stal kandidátem TOP 09 s podporou hnutí STAN v obvodu č. 23 - Praha 8. Neuspěl. Ve druhém kole ho porazil Marek Hilšer.

O PAVLU DUNGLOVI ČTĚTE ZDE>>

Pavel Dungl přežil vážné dopravní nehody. Roku 1993 měl po střetu s náklaďákem zlomené tři krční obratle. V září 2009 se mu v rychlosti 120 km/h zablokovalo přední kolo. Byl tři týdny v bezvědomí a prodělal sérii operací mnohačetných zlomenin. Již dva měsíce po havárii se dokázal vrátit na operační sál. Při nehodě zrušil své porsche.

Mezi koníčky Pavla Dungla patří tenis a golf.

Přední český ortoped a traumatolog Pavel Dungl má čtyři syny.

VŠE O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Eliška Jansová
Eliška Jansová
zobrazit profil Tereza Srbová
Tereza Srbová
zobrazit profil Lolo Ta Bella (Gabriel Jiráčková)
Lolo Ta Bella (Gabriel Jiráčková)
zobrazit profil Josef Lukášek
Josef Lukášek
zobrazit profil Gabriela Capová
Gabriela Capová
zobrazit profil Jan Štoček
Jan Štoček
zobrazit profil Pavel Novotný
Pavel Novotný