Michal Janek

Michal Janek

Datum narození: 21. 12. 1948
Místo narození: Nitra, Československo
Profese: lékař, kandidát TOP 09 do Senátu ve volbách 2018
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Lékař Michal Janek, v letech 2010 až 2013 poslanec TOP 09, se v senátních volbách 2018 stal kandidátem strany s podporou hnutí STAN v obvodu č. 11 - Domažlice.

Michal Janek vystudoval  Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. V letech 1985 až 1997 byl přednostou očního oddělení NsP Klatovy, v letech 1994 až 1997 vědeckým sekretářem České oftalmologické společnosti. Spoluzakládal Českou společnost refrakční a kataraktové chirurgie.

Roku 1998 se Michal Janek stal primářem Centra mikrochirurgie oka OFTA v Plzni. Kromě toho publikuje a přednáší. Je členem výboru České společnosti refrakční a kataraktové chirurgie, redakční rady odborného periodika Česká oftalmochirurgie, Evropské společnosti kataraktových a refrakčních chirurgů.

Michal Janek má několik celostátních i regionálních priorit v oblasti kataraktové mikrochirurgie. Mezi prvními začal odstraňovat šedý zákal ultrazvukovou fakoemulsifikací, je propagátorem ambulantního způsobu této operace.

Do komunální politiky tehdy nestraník Michal Janek vstoupil ve volbách 2006, po nichž se stal zastupitelem a radním města Klatovy. V parlamentních volbách 2010 byl v Plzeňském kraji zvolen poslancem. Koncem téhož roku vstoupil do TOP 09. V dolní komoře zasedal do roku 2013.

Do voleb 2018  Michala Janka vyslala TOP 09 s podporou hnutí STAN vybojovat křeslo v horní komoře, a to za obvod č. 11 - Domažlice.

Michal Janek je ženatý a má tři děti.

VŠE O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Jan Přeučil
Jan Přeučil
zobrazit profil David Kraus
David Kraus
zobrazit profil Petr Císařovský
Petr Císařovský
zobrazit profil Michal Blaško
Michal Blaško
zobrazit profil Jakub Červenka
Jakub Červenka
zobrazit profil Peter Sagan
Peter Sagan
zobrazit profil Martin Dolenský
Martin Dolenský
zobrazit profil Josef  Fritzl
Josef Fritzl