Milan Drobný

Milan Drobný

Datum narození: 8. 12. 1944
Místo narození: Praha
Profese: zpěvák, producent
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Milan Drobný je známý český zpěvák, skladatel, producent a někdejší divadelní herec. Stal se majitelem platinové desky za dva miliony prodaných nosičů.

Milan Drobný patřil od poloviny šedesátých let k populárním interpretům písniček středního proudu a proslavil se řadou dodnes známých hitů. Pochází z Prahy a studoval zpěv na konzervatoři, v roce 1962 se zúčastnil soutěže Hledáme nové talenty, v níž neuspěl, ale dostal nabídku k účinkování s orchestrem Karla Krautgartnera.

MILAN DROBNÝ SI DOMA VYTVOŘIL OLTÁŘ

Milan Drobný se v hudebních programech kavárny Vltava setkal s Karlem Gottem, s nímž v roce 1963 nastoupil do divadla Semafor. A často spolu tvořili herecké duo. Dobová obliba Semaforu stála u zrodu popularity Milana Drobného a tehdy také vznikl jeden z jeho největších hitů - Písnička pro kočku (1964). Po vojně se vrátil do Semaforu, kde působil do konce šedesátých let.

Milan Drobný po odchodu ze Semaforu nastoupil dráhu sólového zpěváka, vystupoval například s Country Beatem Jiřího Brabce, orchestrem Karla Vlacha nebo Václava Hybše. Odlišné zaměření hudebních těles, s nimiž vystupoval, se odrazilo i na jeho pestrém repertoáru. Jeho písně byly chytlavé a melodické. Drobný buď předělával zahraniční skladby či spolupracoval s domácími skladately, jako byli Karel Svoboda nebo Ladislav Štaidl.

Psal písně pro sebe (Zůstaň upřímná), ale také napsal několik písní pro Karla Gotta či Ivetu Bartošovou. Milan Drobný nazpíval také pár duetů s Naďou Urbánkovou. Vystupoval především v zemích východního bloku, zpíval ale také v zámoří, zvláště po roce 1989 sklízel úspěchy díky koncertům pro krajany ve Spojených státech a v Kanadě. Koncertoval i na Kubě nebo v Austrálii.

Milan Drobný se nevěnuje jen zpěvu. Krom toho si zahrál v hudební komedii Trhák nebo v pohádce Plaváček. Založil uměleckou agenturu, napsal několik knih, rád maluje a fotí.

V roce 2010 Milan Drobný neúspěšně kandidoval do Senátu za SPOZ v obvodě č. 34 - Liberec. Získal 1,75 % hlasů, obsadil tak předposlední 8. místo. V roce 2013 se zúčastnil kulinářské show VIP Prostřeno, kde spolu s ním vařili Ladislav Županič, Jaroslav Sypal a Saskia Burešová

Milan Drobný se v 90. letech snažil o udržení v povědomí veřejnosti vydáním autobiografických knih Hvězdy kolem mne (1992) a Drobnosti (1996). V roce 1994 získal platinovou desku za dva milióny prodaných hudebních nosičů od vydavatelství Supraphon. V roce 1999 produkoval album Novopražské písničky. Na tomto albu kromě Milana Drobného zpívají: Karel Gott, Hana ZagorováJana Švandová,Eva Pilarová,Jiří Krampol a Waldemar Matuška.

V soukromí se Milan Drobný věnoval různým sportům, ostatně ještě před uměleckou kariérou preferoval hokej, později hrál tenis. Kromě toho také maluje a fotografuje.

O MILANOVI DROBNÉM ČTĚTE ZDE>>

Milan Drobný se svou první manželkou Zlatou vychoval dceru Michaelu a syna Jana. Manželství se rozpadlo po dvaceti letech. S druhou ženou Marcelou má syna Milana. Ani podruhé mu ale vztah nevyšel. Krátké románky s herečkou Jolanou Smyčkovou a reklamní výtvarnicí Naďou Otčenáškovou vystřídal bouřlivý vztah s partnerkou Helenou Kadeřábkovou. Několikrát se rozešli, jednou i krátce před svatbou. V současné době je ve vztahu s o 23 let mladší asistentkou Janou

 

Články o celebritě

Drobný pohřbil nejlepšího přítele! S Antonínem Prejzou (†80) se loučili i z Kanady Drobný pohřbil nejlepšího přítele! S Antonínem Prejzou (†80) se loučili i z Kanady Na 150 lidí se přišlo do kaple sv. Václava na Vinohradském hřbitově rozloučit s podnikatelem a kamar... číst článek
Koncert na počest Urbánkové: Michal David se ztrácí Koncert na počest Urbánkové: Michal David se ztrácí Lucerna praskala opět ve švech. Konečně v ní proběhl vzpomínkový koncert na Naďu Urbánkovou (†83), k... číst článek
Jak bydlí Milan Drobný? Rozlehlá vila s bazénem, vířivkou i posilovnou Jak bydlí Milan Drobný? Rozlehlá vila s bazénem, vířivkou i posilovnou Populární zpěvák Milan Drobný (79) se s manželkou Danou (67) před sedmi lety přestěhoval za Prahu. V... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Freddie Mercury
Freddie Mercury
zobrazit profil Jiří Korn
Jiří Korn
zobrazit profil Joakim Brodén
Joakim Brodén
zobrazit profil Zlata Emily Kinská
Zlata Emily Kinská
zobrazit profil Petr Kolář
Petr Kolář