Mirjam Müller Landa

Datum narození: 13. 4. 1969
Místo narození: Kolín nad Rýnem, Německo
Profese: režisérka, scenáristka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Do Československa ji poslal otec. Bál se, aby Mirjam Landa v Německu nepropadla drogám. Ona ale poznala podnapilého zpěváka Daniela Landu a propadla jemu: den po seznámení si ho k sobě nastěhovala.

Pár měsíců zpívala Mirjam Landa (rozená Müller) v punkové kapele Jen žádnou paniku. Pak se z ní ale stala uznávaná režisérka. Do tajů filmové a televizní režie pronikala na pražské FAMU. Už v roce 1995 se podílela na inscenaci Zvláštní schopnosti. Krysaře, muzikál svého muže, režírovala jak v Česku, tak v Rakousku. Následovalo hudební drama Tajemství nebo televizní pořad Prima jízda s herečkou Danou Morávkovou a dabérem Zdeňkem Mahdalem.

Videoklipy režírovala Mirjam Landa skupinám Olympic, Arakajn nebo Alkehol. V jejím prvním celovečernímu filmu Kvaska se objevila zpěvačka Lucie Vondráčková i herec Jiří Korn. K plynovému pedálu svého auta přirostl její muž Daniel Landa v jejím snímku Tacho.  V roce 2012 vytvořili s manželem muzikál Klíč králů.

Mirjam Landa přivezla úspěch i ze Spojených států, kde předvedla muzikál Bílý Dalmatin. Krom toho spolupracuje s Nadací Malina, pro kterou vytváří instruktážní videa na podporu bezpečnosti silničního provozu. Ráda se učí angličtinu a hraje golf.

Za Daniela Landu se provdala v roce 1990, když jí bylo 21 let. Lékaři jí tvrdili, že nebude mít nikdy děti. Pak porodila Mirjam Landa dvojčata Roxanu a Rozálii. Jejich třetí dcera se jmenuje Anastázie.

 

Články o celebritě

Mirjam a Dan Landa slaví 33 let od svatby! Co dělají jejich tři dospělé dcery? Mirjam a Dan Landa slaví 33 let od svatby! Co dělají jejich tři dospělé dcery? Ani jejich manželství se nevyhnuly situace, kdy to nebylo ideální. Ale dle slov Mirjam (53), se s Da... číst článek
Muzikál Krysař slavil ve velkém: Ruka šmátralka v rozkroku Davida Suchařípy! Muzikál Krysař slavil ve velkém: Ruka šmátralka v rozkroku Davida Suchařípy! Muzikál manželů Daniela (54) a Mirjam (53) Landových Krysař měl premiéru v roce 1996 a pořád se úspě... číst článek
Daniel Landa oslavil 30 let manželství s Mirjam! K čemu ho přirovnal? Daniel Landa oslavil 30 let manželství s Mirjam! K čemu ho přirovnal? Daniel Landa (51) oslavil se svou manželkou Mirjam (51) výročí sňatku a podle toho, jak dojemně se j... číst článek

Další Umělci

zobrazit profil Adriana Mašková
Adriana Mašková
zobrazit profil Andrea Nesvadbová
Andrea Nesvadbová
zobrazit profil Erika Bornová
Erika Bornová
zobrazit profil Michal Kurtiš
Michal Kurtiš
zobrazit profil Jaroslav Róna
Jaroslav Róna
zobrazit profil Antonie Zacpalová
Antonie Zacpalová
zobrazit profil Jan Řeháček
Jan Řeháček