Petr Malásek

Datum narození: 10. 6. 1964
Místo narození: Praha
Profese: skladatel, klavírista
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Petr Malásek, manžel herečky Dany Morávkové, spolupracoval s hvězdnými interprety. Pro ně, film a televizi napsal víc než stovku skladeb.

V obklopení tónů byl už odmalička. Jeho otec Jiří Malásek skládal a hrál na piano. Pět let Petr Malásek působil v Big Bandu Radio Praha. Instrumentalistou se stal v jazzové kapele Hot line nebo v Jazzpressu.

Malásek byl nominován na Českého lva

Se šansoniérkou Hanou Hegerovou Petr Malásek procestoval turné po Spojených státech i Kanadě. Kromě ní spolupracoval se zpěvačkou Lucií Bílou, mistrem Karlem Gottem nebo s rockovou skupinou Kabát.

Jeho hudbu absorbují bubínky obecenstva divadelního představení Romeo a Julie, Král Lear nebo Cabaret. Dana Morávková se s ním seznámila právě díky tomuto muzikálu. Noty zakreslil skladatel Petr Malásek i třeba k pohádce Z pekla štěstí 2 nebo k filmu Líbáš jako ďábel. Za Andělskou tvář byl v roce 2003 nominován na Českého lva v kategorii Nejlepší hudba.

Malásek a Morávková - nejnudnější pár

Spolupracuje také s baletním souborem Národního divadla v Praze. Na piano Petr Malásek hraje v jazzovém tělese František Kop Quartet.

Danu Morávkovou, hvězdu seriálu Ordinace v růžové zahradě, si Petr Malásek vzal v roce 1996. Médii jsou honorováni jako nejnudnější pár. Zbytečně na sebe totiž neupozorňují. Po dvou letech manželství se jim narodil syn Petr.

 

Články o celebritě

Lucie Bílá vyděšená k smrti: Strach o dlouholetého parťáka Lucie Bílá vyděšená k smrti: Strach o dlouholetého parťáka Krve by se v ní nedořezal, když se dozvěděla o vážné nehodě Petra Maláska (59). Lucii Bílou (56) tot... číst článek
Dana Morávková po bouračce manžela: Malásek dostal zákaz! Dana Morávková po bouračce manžela: Malásek dostal zákaz! Strach vystřídal vztek! Dana Morávková (52) by pro svého manžela Petra Maláska (59) dýchala, ale jeh... číst článek
Klavírista Petr Malásek: Ukázal jizvy na operovaných rukách Klavírista Petr Malásek: Ukázal jizvy na operovaných rukách Ošklivá nehoda na kole Petra Maláska (59) na několik týdnů vyřadila z pracovního provozu. Při pádu s... číst článek