Petr Malásek

Datum narození: 10. 6. 1964
Místo narození: Praha
Profese: skladatel, klavírista
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Petr Malásek, manžel herečky Dany Morávkové, spolupracoval s hvězdnými interprety. Pro ně, film a televizi napsal víc než stovku skladeb.

V obklopení tónů byl už odmalička. Jeho otec Jiří Malásek skládal a hrál na piano. Pět let Petr Malásek působil v Big Bandu Radio Praha. Instrumentalistou se stal v jazzové kapele Hot line nebo v Jazzpressu.

Malásek byl nominován na Českého lva

Se šansoniérkou Hanou Hegerovou Petr Malásek procestoval turné po Spojených státech i Kanadě. Kromě ní spolupracoval se zpěvačkou Lucií Bílou, mistrem Karlem Gottem nebo s rockovou skupinou Kabát.

Jeho hudbu absorbují bubínky obecenstva divadelního představení Romeo a Julie, Král Lear nebo Cabaret. Dana Morávková se s ním seznámila právě díky tomuto muzikálu. Noty zakreslil skladatel Petr Malásek i třeba k pohádce Z pekla štěstí 2 nebo k filmu Líbáš jako ďábel. Za Andělskou tvář byl v roce 2003 nominován na Českého lva v kategorii Nejlepší hudba.

Malásek a Morávková - nejnudnější pár

Spolupracuje také s baletním souborem Národního divadla v Praze. Na piano Petr Malásek hraje v jazzovém tělese František Kop Quartet.

Danu Morávkovou, hvězdu seriálu Ordinace v růžové zahradě, si Petr Malásek vzal v roce 1996. Médii jsou honorováni jako nejnudnější pár. Zbytečně na sebe totiž neupozorňují. Po dvou letech manželství se jim narodil syn Petr.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Avicii (Tim Bergling)
Avicii (Tim Bergling)
zobrazit profil René Rypar
René Rypar
zobrazit profil Ota Baláž
Ota Baláž
zobrazit profil Tomáš Vartecký
Tomáš Vartecký
zobrazit profil František Janeček
František Janeček
zobrazit profil Martin Chobot
Martin Chobot