Dana Morávková

Datum narození: 29. 7. 1971
Místo narození: Písek
Profese: herečka, moderátorka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Dana Morávková je česká známá moderátorka a jedna z nejlépe placených hereček v Česku. Je jednou z hlavních hvězd seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Dana Morávková byla původně krasobruslařkou a od pěti let trávila většinu času na ledě. Dvakrát vyhrála mistrovství republiky juniorů v krasobruslení. Od bruslí ovšem utekla na prkna, která znamenají svět, a udělala dobře. Dana Morávková dnes hraje v několika divadlech. Je tváří televizních seriálů i kosmetických značek. Patří k nejkrásnějším českým herečkám současnosti.

Dana Morávková nosila kromě bruslí i cvičky na gymnastiku nebo špičky do baletu. Herectví vystudovala Dana Morávková na pražské DAMU. Na HAMU pokračovala s choreografií. Přes činohru v Ústí nad Labem se dostala do Divadla bez zábradlí v Praze. Zde se objevuje se ve hrách Jakub a jeho pán, 2x Woody Allen nebo Terasa. Taneční kompozici vytvořila k opeře Rusalka nebo k Labutímu jezeru.

Dana Morávková ve čtrnácti ztvárnila Doru v dramatu Veronika. Stejnojmennou postavu předvedla i v pohádce Z pekla štěstí od režiséra Zdeňka Trošky. Zlomový byl pro Danu Morávkovou rok 2004. Po boku amerického herce Hugha Jackmana si zahrála v krvelačném fantasy Van Helsing. Zápornou postavu Andreu Liškovou dostala do seriálu Rodinná pouta. V Ordinaci v růžové zahradě napíná diváky jako lékařka a velmi komplikovaná postava Zdena Suchá.

Dana Morávková kromě herectví moderovala pořady Snídaně s Novou nebo Prima jízda, kde jí doplňoval dabér Zdeněk Mahdal. Povolání hostů tipovala v zábavné show Hádej, kdo jsem!. Účastnila se také jednoho ročníku tanečně-zábavní soutěže StarDance.

Ke štíhlé linii nabádá Dana Morávková v reklamě na jogurt. Ráda čte, plave i cestuje. Klavírista a skladatel Petr Malásek ji poznal na koncertu v Olomouci. Vzali se v roce 1996, mají syna Petra.

 

Články o celebritě

Manžel Morávkové a klavírista Bílé Malásek: Vážná bouračka! Manžel Morávkové a klavírista Bílé Malásek: Vážná bouračka! Hvězda Ordinace v růžové zahradě 2 prožila náročný víkend. Možná Dana Morávková (52) v jednu chvíli ... číst článek
Pavel Nový poprvé promluvil o manželce: Proč ji tak tajil?! Pavel Nový poprvé promluvil o manželce: Proč ji tak tajil?! Tak bedlivě střeží svoje soukromí, že manželku Pavla Nového (75) snad nikdo nikdy pořádně neviděl. P... číst článek
Cardova »snacha« Lucie Levá, která podruhé bojuje s rakovinou: Žít se mnou je hardcore! Cardova »snacha« Lucie Levá, která podruhé bojuje s rakovinou: Žít se mnou je hardcore! Na premiéru nové divadelní hry Jen pravdu, drahý, do Divadla Lucie Bílé dorazila Josefu Cardovi (68)... číst článek

Další Herci

zobrazit profil František Švihlík
František Švihlík
zobrazit profil Helena Dvořáková
Helena Dvořáková
zobrazit profil Hana Tomáš Briešťanská
Hana Tomáš Briešťanská
zobrazit profil Leighton Meester
Leighton Meester
zobrazit profil Jozef Kroner
Jozef Kroner
zobrazit profil Sarah Haváčová
Sarah Haváčová
zobrazit profil Genadij Rumlena
Genadij Rumlena