Lily Collins

Datum narození: 18. 3. 1989
Místo narození: Guildford, Velká Británie
Výška: 165 cm
Profese: herečka, modelka, spisovatelka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Lily Collins, dcera hudebníka Phila Collinse, byla nominována na Zlatý glóbus za ztvárnění hlavních rolí ve filmu Pravidla neplatí a v seriálu Emily in Paris.

Na filmovém plátně Lily Collins, celým jménem Lily Jane Collins, debutovala v roce 2009 v životopisném snímku Zrození šampióna. Ve stejném roce si zahrála ve dvou dílech seriálu 90210: Nová generace.

Svou první hlavní roli Lily Collins dostala v roce 2012. Zahrála si Sněhurku ve filmu Mirror Mirror. Od té doby se předvedla v řadě filmů, např. The Mortal Instruments: Město z kostí, Až na kost, Extrémně zlý, šokující a podlý, Dědictví, Kapky.

Velký úspěch Lily Collins slavila s hlavními rolemi ve filmu Pravidla neplatí (2016) a v seriálu z produkce společnosti Netflix Emily in Paris (začal se vysílat v roce 2020). Za obě byla nominována na Zlatý glóbus.

Kromě herecké kariéry se Lily Collins stala i žádanou modelkou, spolupracovala mj. se značkami Chanel, Max Mara nebo Lancôme. Je též uznávanou autorkou. Své texty publikovala v několika periodikách a vyšly jí mj. memoáry.

Stejně jako mnoho dalších herců se Lily Collins věnuje charitě. Působí jako vyslankyně dobré vůle kampaně GO, která shromažďuje finanční prostředky pro sirotky a ohrožené děti po celém světě.

Otcem Lily Collins je hudebník Phil Collins a matkou Jill Tavelman, prezidentka ženského klubu v Beverly Hills.

V roce 2021 se Lily Collins provdala za režiséra Charliho McDowella.

 

Další Herci

zobrazit profil Zdeněk Svěrák
Zdeněk Svěrák
zobrazit profil Joel David Moore
Joel David Moore
zobrazit profil Neil Patrick Harris
Neil Patrick Harris
zobrazit profil Jiří Klem
Jiří Klem
zobrazit profil Iva Pazderková
Iva Pazderková
zobrazit profil Libuše Švormová
Libuše Švormová
zobrazit profil Lena Urzendowsky
Lena Urzendowsky
zobrazit profil Billie Lourd
Billie Lourd