Philippine Leroy-Beaulieu

Philippine Leroy-Beaulieu

Datum narození: 25. 4. 1963
Místo narození: Řím, Itálie
Profese: herečka, spisovatelka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Philippine Leroy-Beaulieu se sice narodila v Itálii, ale proslavila se zejména ve francouzské produkci. Stala se mj. jednou z hvězd seriálu Emily in Paris.

V showbyznysu Philippine Leroy-Beaulieu začínala jako tanečnice. Na filmovém plátně debutovala ve snímku Surprise Party z roku 1983. Zahrála si v komedii Tři muži a nemluvně (1985) nebo v dramatu Běsi (1988). Hlavní roli dostala v komedii Devět měsíců (1994).

Na César Awards v kategorii Nejslibnější herečka byla Philippine Leroy-Beaulieu nominována v roce 1986 za svůj výkon v komedii Tři muži a nemluvně, tak není divu, že na ni tvůrci nezapomněli při natáčení pokračování s názvem Tři muži a nemluvně po 18 letech.

Milovníci televizních seriálů si Philippine Leroy-Beaulieu pamatují z francouzských komediálních serií Chci mluvit se svým agentem! (2015 až 2020). Od roku 2020 ji mohli začít vídat coby Sylvii, nadřízenou hlavní hrdinky, v seriálu společnosti Netflix Emily in Paris.

Kromě hraní, a to i na divadelních prknech, se Philippine Leroy-Beaulieu věnuje psaní a charitě. Je autorkou několika románů, mj. L'Amour sans le faire a Le Petit Garçon sur la plage. Podporuje organizace, jako jsou Akce proti hladu nebo Červený kříž.

Za svůj přínos francouzské kultuře byla Philippine Leroy-Beaulieu v roce 2016 jmenována rytířkou Řádu umění a literatury.

 

Další Herci

zobrazit profil Johana Matoušková
Johana Matoušková
zobrazit profil Geoffrey Rush
Geoffrey Rush
zobrazit profil Russell Tovey
Russell Tovey
zobrazit profil Andy Serkis
Andy Serkis
zobrazit profil Lída Němečková
Lída Němečková
zobrazit profil Jiří Vala
Jiří Vala
zobrazit profil Jamie Dornan
Jamie Dornan