Janis Sidovský

Datum narození: 21. 1. 1968
Profese: manažer, producent, sběratel umění
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Janis Sidovský se zařadil mezi nejvlivnější osobnosti českého šoubyznysu. Kromě toho zamířil i do politiky, ale v senátních volbách 2022 neuspěl.

Po střední průmyslové škole potravinářské technologie nastoupil Janis Sidovský na obor divadelní věda Filosofické fakulty University Karlovy. Od mládí se věnoval tanci. Získal i angažmá v taneční skupině Pop balet, se kterou vystupoval také v zahraničí.

SIDOVSKÝ A VÍTEK O ADOPCI

Janis Sidovský zakládal Kapku naděje

Manažer a producent Janis Sidovský zpropagoval desítky divadelních představení a kulturních akcí. Spolupracoval se zpěvačkou Ivetou Bartošovou, Helenou Vondráčkovou nebo s diskolegendou Michalem Davidem.

Připravoval televizní pořady Pelíšky slavných nebo Královny popu. Propagoval muzikály West Side Story, Bídníci nebo veleúspěšného Draculu. Podílel se i na koncertech a turné mnoha hvězd. Stal se specialistou na public relations. Své zkušenosti předával Janis Sidovský také na přednáškách.

Na TV Barrandov přišel Janis Sidovský v roce 2007. Postupem času se vypracoval až na programového ředitele televize. Patří mimoto mezi zakládající členy nadačního fondu Kapka naděje Venduly Svobodové. Spolupracoval i s Nadací Dagmar a Václava Havlových Vize 97.

Sidovský se stal místostarostou

V komunálních volbách 2018 byl Janis Sidovský zvolen do zastupitelstva městyse Karlštejn jako nestraník s podporou ODS. V listopadu 2018 zde začal působit jako místostarosta.

Do voleb 2022 Janise Sidovského jako nestraníka vyslal SEN 21 a LES v obvodu č. 16 - Beroun. Mandát senátora se mu získat nepodařilo.

O JANISOVI SIVOVSKÉM ČTĚTE ZDE>>

Po mnohaletém partnerství uzavřel v roce 2006 registrované partnerství s Pavlem Vítkem. Janis Sidovský a Pavel Vítek žijí v domě kousek od Karlštejna.

O čtyři roky později Janis Sidovský zvítězil v anketě Gaystar 2010. Homosexuály pravidelně podporuje i v průvodu Prague Pride.

 

Články o celebritě

Bouřlivý návrat Rázlové po operaci: Na Karlštejně to zase rozbalila! Bouřlivý návrat Rázlové po operaci: Na Karlštejně to zase rozbalila! Pod rozbouřenou oblohou vlítla na jeviště jako blesk. Herečka Regina Rázlová (76) v roli rázné paní ... číst článek
Hvězdný koncert Královny popu: Fit Csáková, Basiková s cigárkem a pařmenka Absolonová! Hvězdný koncert Královny popu: Fit Csáková, Basiková s cigárkem a pařmenka Absolonová! Na hradě Karlštejn bylo v noci zase pěkně živo! Sešly se tam přední české zpěvačky a odzpívaly takov... číst článek
Sidovský vrátil úder Peckové: Válka umělců nemá konce! Sidovský vrátil úder Peckové: Válka umělců nemá konce! Jako by s operní pěvkyní Dagmar Peckovou (61) v poslední době šili všichni čerti, rozhodla se znemož... číst článek

Další Hudebníci

zobrazit profil Martin Kumžák
Martin Kumžák
zobrazit profil Ladislav Štaidl
Ladislav Štaidl
zobrazit profil Jonatán Pastirčák
Jonatán Pastirčák
zobrazit profil Pavel Šporcl
Pavel Šporcl
zobrazit profil Martin Kocián
Martin Kocián
zobrazit profil Dáša Vokatá
Dáša Vokatá
zobrazit profil Michal Prokop
Michal Prokop
zobrazit profil Oto Klempíř
Oto Klempíř