Novak Djokovič

Datum narození: 22. 5. 1987
Místo narození: Bělehrad, Srbsko
Váha: 80 kg
Výška: 188 cm
Profese: tenista
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Novak Djokovič je srbský profesionální tenista, odborníky považovaný za jednoho z nejlepších tenistů historie. Je držitelem mnoha tenisových rekordů a ocenění.

Novak Djokovič je profesionálem od roku 2003, kdy mu bylo 16 let. Tenis začal hrát, když mu byly 4 roky. Tento pravoruký mág se poprvé dostal na vrchol žebříčku 4. července 2011 a mezi léty 2011 – 2013 se udržel na 1. příčce 101 týdnů. Jeho vzorem je tenisová legenda Pete Sampras a díky své všestrannosti vyniká ve všech aspektech hry, jeho největší zbraní je však bekhend po čáře.

Novak Djokovič je šestinásobným vítězem grand slamů. Zvítězil na Australian Open 4x (2008, 2011, 2012, 2013), na Wimbledonu (2011) a US Open (2011). Na French Open došel nejdále v roce 2012, kdy ho ve finále porazil v čtyřsetové bitvě Španěl Rafael Nadal. Novak Djokovič je dále trojnásobným vítězem Turnaje mistrů (2008, 2012, 2013), bronzovým medailistou z Pekingu 2008 a na reprezentační úrovni získal v roce 2010 Davisův pohár.

Novak Djokovič je samostatným držitelem řady rekordů. Například mezi roky 2007-08 se stal nejmladším hráčem v semifinále všech čtyř Grand Slamů, bylo mu 20 let a 250 dnů. V roce 2007 se stal nejmladším vítězem Miami Masters, bylo mu 19 let a 316 dnů. A v ten samý rok se stal nejmladším hráčem, který zdolal první tři hráče žebříčku v řadě. Dále je jediným hráčem, který vyhrál Australian Open třikrát po sobě a v roce 2011 dosáhl nejvyššího výdělku v jedné sezoně (12, 619, 803 USD). Celkově vydělal Djokovič téměř 60 milionů dolarů a toho řadí na 3. příčku v historickém žebříčku.

Novak Djokovič v současné době žije v Monte Carlu. Považuje se za milovníka cizích jazyků. Kromě rodné srbštiny hovoří anglicky, německy a italsky. Jeho přítelkyní je od roku 2005 Jelena Ristič, kterou si v červenci 2014 vzal za ženu (svatební noc je vyšla v přepočtu na tři miliony korun). Jeho rodiče vlastní v Srbsku už 15 let pizzerii a palačinkárnu. Mimo dvorec je známý svým humorem a imitací herního stylu svých spoluhráčů. Parodoval například Rafaela Nadala nebo Marii Šarapovou.

 

Články o celebritě

Patří ananas na pizzu? Slavný šéfkuchař šokoval: Je výborná! Hlasujte zde Patří ananas na pizzu? Slavný šéfkuchař šokoval: Je výborná! Hlasujte zde Velký poprask vzbudil slavný pizzař z italské Neapole Gino Sorbillo. Ten pobouřil mnoho svých krajan... číst článek
Djokovič: srbský hrdina, kterého Západ nebere. Insider popsal, co za tím je Djokovič: srbský hrdina, kterého Západ nebere. Insider popsal, co za tím je Miliardář, který bojuje za chudší kolegy. Vzor, jenž Jakubu Menšíkovi i dalším pomáhá nezištně budov... číst článek
Nečekaný celebritní pár: Hvězda Duny s jednou z Kardashianek! Divoká líbačka na tenise! Nečekaný celebritní pár: Hvězda Duny s jednou z Kardashianek! Divoká líbačka na tenise! Zahraniční šoubyznys nyní žije z velmi nečekaného celebritního páru. Charismatický herec Timothée Ch... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Tomáš Hyka
Tomáš Hyka
zobrazit profil Bohumil Pikhart
Bohumil Pikhart
zobrazit profil Vojtěch Mozík
Vojtěch Mozík
zobrazit profil Martin Jakš
Martin Jakš
zobrazit profil Fernando Alonso
Fernando Alonso
zobrazit profil Jaroslav  Soukup
Jaroslav Soukup
zobrazit profil Adrian Rolko
Adrian Rolko
zobrazit profil Dušan Uhrin
Dušan Uhrin