Rafael Nadal

Datum narození: 3. 6. 1986
Místo narození: Manacro, Španělsko
Váha: 85 kg
Výška: 185 cm
Profese: tenista
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Rafael Nadal je španělský profesionální tenista, olympijský vítěz z Pekingu, jeden z nejlepších antukářů historie a držitel kariérního Grand Slamu.

Rafael Nadal se narodil 3. června 1986 v Manacoru na Mallorce Ana Marii a Sebastianovi Nadalovým. Má mladší sestru Mariu Isabel. K tenisu se dostal už ve třech letech díky svému strýci Tonimu, který ho trénuje dodnes. Ve svých osmi letech vyhrál Rafael Nadal regionální mistrovství v kategorii do 12 let a bylo zřejmé, že v něm dřímá obrovský talent. Tehdy hrál Nadal ještě fotbal, ale tenis byl později na prvním místě.

Rafael Nadal se podíval na profesionální okruh v roce 2001. Ve svých sedmnácti letech na turnaji Masters v Miami poprvé porazil Rogera Federera a stal se nejmladším hráčem, který prošel do 3. kola od dob Borise Beckera. Jeho silový tenis soupeřům nedával šanci a v současnosti je Nadal těžko porazitelný, především na antuce. Bývá také kritizován za dlouhé pauzy mezi výměnami.

RAFAEL NADAL UKÁZAL ZLATÉ SRDCE

Rafael Nadal se poprvé stal světovou jedničkou 18. srpna 2008, ve stejném roce vyhrál na olympiádě v Pekingu ve dvouhře. Na pozici světové jedničky vydržel nepřetržitě 46 týdnů a to do 6. července 2009, kdy ho vystřídala staronová jednička Roger Federer. Nadal dosáhl kariérního Grand Slamu v roce 2010. Vyhrál Australian Open (2009), dvakrát US Open (2010, 2013), dvakrát Wimbledon (2008, 2010) a neuvěřitelnou bilanci má na French Open. Mezi roky 2005 – 2014 vyhrál turnaj devětkrát, jen 2009 netriumfoval. Byl dvakrát ve finále Turnaje Mistrů (2010, 2013).

Rafael Nadal sehrál památný zápas s českým tenistou Lukášem Rosolem, který ho přemohl na Wimbledonu 2012 ve druhém kole. Později vyšlo najevo, že byl Nadal limitován zraněním a dalších osm měsíců se léčil se zánětem v koleně. Pětisetová bitva dopadla 6:7 (9), 6:4, 6:4, 2:6, 6:4 ve prospěch Rosola.

Rafael Nadal je také velkým fanouškem fotbalu a otevřeně podporuje kluby Real Madrid a RCD Mallorca. Udržuje už 8 let vztah se studentkou podnikové ekonomiky v Londýně Xiscou Perello, která se drží spíše v ústraní.

O RAFAELU NADALOVI ČTĚTE ZDE>>

Slavný tenista Rafael Nadal se v říjnu 2019 v romantických kulisách pevnosti La Fortaleza oženil s dlouholetou partnerkou Marií Francisce Perellovou.

 

 

Články o celebritě

Titán Djoker na metě 24: O prohraném Wimbledonu nikdy nepromluvil Titán Djoker na metě 24: O prohraném Wimbledonu nikdy nepromluvil Zvládnout pátý set wimbledonského finále s Carlosem Alcarazem, mohl Novak Djokovič předvést v sezoně... číst článek
Hulk Novak a slzy prince. Djokovič má novou rivalitu jako s Nadalem Hulk Novak a slzy prince. Djokovič má novou rivalitu jako s Nadalem Šampion v extázi na svém znaveném těle rozerval tričko jak filmový Hulk. Poraženému zrudly oči slzam... číst článek
Bartůňková zářila ve Wimbledonu: Teď se chci dostat na ženské grandslamy Bartůňková zářila ve Wimbledonu: Teď se chci dostat na ženské grandslamy Loučení s juniorskou kategorií zvládla ve velkém stylu. Sedmnáctiletá tenistka Nikola Bartůňková si ... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Radek Faksa
Radek Faksa
zobrazit profil Viktor Polášek
Viktor Polášek
zobrazit profil Jakub Nakládal
Jakub Nakládal
zobrazit profil Adrian Rolko
Adrian Rolko
zobrazit profil Antonín Brož
Antonín Brož
zobrazit profil Eva Kaderková-Krpálková
Eva Kaderková-Krpálková
zobrazit profil Zbyněk Irgl
Zbyněk Irgl
zobrazit profil Michael Jordan
Michael Jordan