Jaroslav Poříz

Jaroslav Poříz

Datum narození: 12. 7. 1973
Přezdívka: ShiroiKuma
Místo narození: Praha
Profese: zápasník sumó, ekonom
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Ekonom a bývalý zápasník sumó Jaroslav Poříz, manžel moderátorky Lucie Výborné se stal nejlepším Čechem v tomto sportu. Vysloužil si tak přezdívku ShiroiKuma (Bílý medvěd).

Sto šedesát kilo vážil zápasník Jaroslav Poříz v dobách své největší slávy. Byl mistrem světa v sumó, několikanásobným vicemistrem, dvanáctinásobným mistrem ČR. A to je jen část z celkového výčtu jeho zápasnických úspěchů. Stal se též prezidentem Českého svazu sumó, ředitelem Evropského svazu sumó a členem Mezinárodní federace sumó.

JAROSLAV POŘÍZ – DISTANC ZA DOPING

Jak se ekonom Jaroslav Poříz dostal k sumó? „Na vysoké škole jsem dělal silový trojboj a měl jsem spolužáka z Japonska, který mě celé 4 roky přemlouval, abych s ním odjel a začal dělat sumó. To jsem sice neudělal, ale začal jsem sumó víc sledovat a objevil jeho kouzlo. Nezajímala mě ani tak ta sportovní stránka, jako spíš jeho filosofie. Sumó učí, jak by měl skutečný válečník žít, jaké ideály by měl vyznávat a jak by měl bojovat. Když jsem se vrátil ze studií v Americe, zjistil jsem, že sumó v Čechách není, a tak jsem se spojil s evropským svazem pro tento sport a ve spolupráci s ním založil svaz u nás,“ řekl v médiích ShiroiKuma neboli Bílý medvěd. Jak podotkl, dostat se na zmíněnou váhu je obtížné, znamená to neustálé přejídání, kombinované s náročným dvoufázovým tréninkem.

Úspěchy se Jaroslavu Pořízovi nevyhýbají ani v osobním životě. Oženil se s o čtyři roky starší moderátorkou a novinářkou Lucií Výbornou a zřejmě jim to klape. Brali se v roce 2002 a záhy se jim narodila dcera Venessa. Poté, co se zápasník rozloučil s vrcholovým sportem – to bylo jeho dceři pět a vzal ji na zápas – zhubl 70 kilo. Jak v médiích prozradil, bez těchto kil se cítí jako pták.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Jaroslav Plašil
Jaroslav Plašil
zobrazit profil Marián Čišovský
Marián Čišovský
zobrazit profil Edin Džeko
Edin Džeko
zobrazit profil Jakub Malina
Jakub Malina
zobrazit profil Alex Čejka
Alex Čejka
zobrazit profil Filip Nepejchal
Filip Nepejchal
zobrazit profil Tomáš Hübschman
Tomáš Hübschman
zobrazit profil Radek Meidl
Radek Meidl