Tomáš Plekanec

Datum narození: 31. 10. 1982
Místo narození: Kladno
Váha: 89 kg
Výška: 180 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Hokejový útočník Tomáš Plekanec se proslavil mimo jiné svými góly na MS 2016 v Rusku. Jeho manželkou se roku 2011 stala zpěvačka Lucie Vondráčková.

Tomáš Plekanec začínal s hokejem na Kladně, v jehož dresu hrál Extraligu v letech 1998 až 2002 a při výluce v sezoně 2012/2013. V roce 2001 vybojoval zlato na MS juniorů. V týmu byli také hráči, jako Rostislav Klesla, Radim Vrbata či Martin Erat. Ve stejném roce byl vybrán v draftu NHL coby 71. v pořadí.

TOMÁŠ PLEKANEC ŘÁDIL 

Se seniorskou reprezentací Tomáš Plekanec získal mj. stříbro a bronz na MS. Účastnil se i ZOH 2010 ve Vancouveru a ZOH 2014 v Soči, kde byl kapitánem národního týmu.

Tomáš Plekanec nejdříve pendloval mezi farmou AHL a prvním týmem Montreal Canadiens. Do NHL se definitivně probil v ročníku 2005/2006. Útočník v zámoří platil za jednoho z nejuniverzálnějších hráčů soutěže. Pověst poctivého dříče mu však pošramotilo simulování během zápasů. Na MS 2016 v Rusku, kde byl též kapitánem týmu, zabodoval svými góly.

O TOMÁŠI PLEKANCOVI ČTĚTE ZDE>>

V červnu roku 2011 se za Tomáše Plekance provdala herečka a zpěvačka Lucie Vondráčková. Obřad proběhl v kapli svaté Kláry v pražské Troji. O rok později přišel na svět jejich syn Matyáš Plekanec, mezi tím údajně zpěvačka potratila holčičku a v roce 2015 porodila syn Adam. V srpnu 2018 hokejista oznámil, že se jejich vztah rozpadl. Hokejista přiznal novou známost, a to s tenistkou Lucií Šafářovou.

Koncem roku 2019 se Tomáš Plekanec a Lucie Vondráčková rozvedli. V prosinci 2019 se hokejistovi a Lucii Šafářové narodila dcera Leontýna. V září 2021 se tajně vzali. V roce 2022 přišel na svět syn Oliver.

 

 

Články o celebritě

Horor teprve začíná! Soukup vytáhl na Agátu tu nejsilnější zbraň Horor teprve začíná! Soukup vytáhl na Agátu tu nejsilnější zbraň Spor o nezletilou dceru Jaromíra Soukupa (54) a Agáty Hanychové (38) se teprve začne pořádně přiostř... číst článek
Vondráčková a bijec Polívka: Trénink na svatební polibek? Vondráčková a bijec Polívka: Trénink na svatební polibek? Na MDŽ slaví narozeniny Lucie Vondráčková (44). Zpěvačku hned ráno překvapil dárek od synů Matyáše a... číst článek
Lucie Vondráčková slaví 44: Lásky slavné plavovlásky! Srdce jí dali sportovci i umělci Lucie Vondráčková slaví 44: Lásky slavné plavovlásky! Srdce jí dali sportovci i umělci Zpěvačka Lucie Vondráčková, která slaví 8. března své 44. narozeniny, patří mezi ženy, které mají sm... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Nikola Bendová
Nikola Bendová
zobrazit profil Jiří Vašíček
Jiří Vašíček
zobrazit profil Eliška Březinová
Eliška Březinová
zobrazit profil Steven Holcomb
Steven Holcomb
zobrazit profil Matěj Machovský
Matěj Machovský
zobrazit profil Slavomír Lener
Slavomír Lener
zobrazit profil Pavel Janeček
Pavel Janeček
zobrazit profil Haris Harba
Haris Harba