Aleš  Hemský

Aleš Hemský

Datum narození: 13. 8. 1983
Přezdívka: Hemák
Místo narození: Pardubice
Váha: 87 kg
Výška: 183 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Říká se mu hokejový virtuóz, protože s hokejkou umí neuvěřitelné věci. Aleš Hemský má na svém kontě medaili z olympijských her a další dvě z mistrovství světa. Do NHL byl draftován Edmontonem Oilers v roce 2001. Pokud jde o jeho osobní život, pak tento slavný Severočech moc hovorný není. Je ženatý.

Aleš Hemský se narodil se 13. srpna 1983 v Pardubicích. K hokeji ho to možná táhlo i díky otci, který je manažerem pardubického týmu. Do zámoří odešel už v sedmnácti letech, aby hned v soutěži za Hull Olympiques získal juniorskou cenu za nejlepšího nováčka.

Na dresu nosí číslo 83 a hrát ho uvidíte na pravém křídle. Aleš Hemský je velmi technický hráč a je proslulý svými elegantními kličkami. Za možnost zahrát si v české reprezentaci je vždy velmi rád a jak se už dříve vyjádřil: „Když jedete na mistrovství světa, máte vždycky chuť vyhrát a ne si jen zahrát.“ Chuť vítězství už jednou okusil. Kromě bronzové medaile ze ZOH 2006 v Turíně a MS 2005 ve Švédsku a Finsku už totiž navlékl na MS 2005 ve Vídni i kov nejcennější.

V NHL odehrál přes deset sezon v dresu Edmontonu, kde byl populární díky svým hokejovým kličkám. V roce 2014 byl během přestupové uzávěrky vyměněn do Ottawy a v létě podepsal lukrativní tříletou smlouvu s týmem Dallas Stars. Tam působí doteď. Jeho kariéru bohužel lemuje množství zranění, kvůli kterým nikdy neodehrál celou sezonu.

Jeho slabostí jsou hezká auta. Svou lásku pro luxusní sporťáky přiznal už před lety, stejně jako vlastnictví Ferrari F430 za 9 milionů korun.

 

Články o celebritě

Velká pardubická nula: Dynamo nedalo gól. Olomouc není jen banda válečníků Velká pardubická nula: Dynamo nedalo gól. Olomouc není jen banda válečníků Olomouc s Davidem Krejčím vyrostla. Nerozházel vazby, naopak přesně dodal klíčovou esenci, která z p... číst článek
Hemský přijal konec: Těžké, když chcete a nemůžete. Co Pardubice? Hemský přijal konec: Těžké, když chcete a nemůžete. Co Pardubice? Vlastně teprve nyní oficiálně uzavírá hokejovou kariéru. Aleš Hemský uznal, že není šance na návrat.... číst článek
Polák nejen o kariéře v NHL. Diví se, proč Voráček neřekl pravdu o MS Polák nejen o kariéře v NHL. Diví se, proč Voráček neřekl pravdu o MS Tentokrát nemusel na nic čekat. V Dallasu si ho pojistili v předstihu. „Už tři roky říkám, že končím... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Martin Zaťovič
Martin Zaťovič
zobrazit profil David Křížek
David Křížek
zobrazit profil Šárka Záhrobská-Strachová
Šárka Záhrobská-Strachová
zobrazit profil Filip Hronek
Filip Hronek
zobrazit profil Adam Ptáčník
Adam Ptáčník
zobrazit profil Ivan Hlinka
Ivan Hlinka
zobrazit profil Vendula Frintová
Vendula Frintová
zobrazit profil Vladimír Sobotka
Vladimír Sobotka