David Krejčí

Datum narození: 28. 4. 1986
Místo narození: Šternberk
Váha: 80 kg
Výška: 183 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Hokejista David Krejčí opustil Česko, aby v NHL mohl hrát za Boston, který ho v roce 2004 draftoval. V zámoří si také našel přítelkyni Naomi, se kterou se v roce 2014 v rodném Šternberku oženil.

Ze šternberského ledu přešel hokejový forvard David Krejčí do Olomouce. Později bruslil za Třinec a Kladno, ve kterém začínal jeho vzor, kanonýr Jaromír Jágr.

V roce 2004 si ho vyhlédl americký tým Boston Bruins, s nímž si o šest let později David Krejčí potěžkal slavný Stanley Cup. Je jediným českým hokejistou, který dokázal dvakrát vyhrát bodování play off NHL. V roce 2015 vstoupila v platnost jeho lukrativní smlouva, která mu v dalších šesti letech zajistila 7,25 milionů dolarů ročně.

Krejčí získal dva bronzy jako junior

Na reprezentační úrovni přivezl David Krejčí dva bronzy z Mistrovství světa juniorů a Mistrovství světa v ledním hokeji do osmnácti let. Třetí přidal v roce 2012 v dresech seniorské reprezentace.

David Krejčí hrál na ZOH 2010 ve Vancouveru, kdy tým skončil sedmý. O příčku výš se dostal na ZOH 2014 v Soči. Nominován byl i do reprezentace na ZOH 2022 v Pekingu, kde nároďák vypadl v osmifinále.

O DAVIDU KREJČÍM ČTĚTE ZDE>>

Se svou americkou přítelkyní Naomi se David Krejčí seznámil na bostonské akci.

 

Články o celebritě

Vrána o konci Krejčího: Vždycky hrál chytře, byla to radost. Dáme si pivo Vrána o konci Krejčího: Vždycky hrál chytře, byla to radost. Dáme si pivo V rodném Šternberku spolu David Krejčí a Petr Vrána začínali, v jedné formaci hráli od první do páté... číst článek
Pastrňák může na vrchol! McDavid padl z vesmíru, trůny jsou volné Pastrňák může na vrchol! McDavid padl z vesmíru, trůny jsou volné Počítalo se, že Boston bude šílený. Dvě legendy šly do penze, neúspěšný útok na Stanley Cup rozdrtil... číst článek
Plekanec: Nejtěžší je nechodit ráno do kabiny. Reprezentace? Pocta i šance Plekanec: Nejtěžší je nechodit ráno do kabiny. Reprezentace? Pocta i šance Kapitán a ikona reprezentace se vrací na místo činu. Tomáš Plekanec (41) se stal předmětem nečekanéh... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Martin Ručinský
Martin Ručinský
zobrazit profil Olda Bražina
Olda Bražina
zobrazit profil Michal Birner
Michal Birner
zobrazit profil Michal Plocek
Michal Plocek
zobrazit profil Matěj Vydra
Matěj Vydra
zobrazit profil Martin Jiránek
Martin Jiránek