Zbyněk Michálek

Datum narození: 23. 12. 1982
Místo narození: Jindřichův Hradec
Váha: 95 kg
Výška: 189 cm
Profese: hokejový obránce

Související celebrity

Životopis

Hokejový obránce Zbyněk Michálek se proslavil letitým působením v NHL, zejména u kojotů. S národním mužstvem začal hrát roku 2006. České barvy hájil i na olympijských hrách.

S hokejem Zbyněk Michálek začal v útlém dětství. Už v juniorech působil za Atlantikem. V NHL debutoval v týmu Minnesota Wild, odkud byl v roce 2005 vyměněn do Phoenix Coyotes, kde ho trénoval legendární Wayne Gretzky, který byl tehdy zároveň spolumajitelem klubu.

ZBYNĚK MICHÁLEK - ROZHOVOR NEJEN O SPARTĚ

Po pěti letech Zbyněk Michálek Phoenix opustil a na dvě sezony ho vyměnil za Pittsburgh Penguins. Účinkování ve Phoenixu ale nakonec vyhrálo a český obránce se roku 2012 vrátil ke kojotům. A nestalo se tak jen jednou, defenzivního beka totiž stejný tým v roce 2015 vyměnil na play off do St.Louis, ale on se v létě znovu vrátil. 

Zbyněk Michálek, jehož zámořský příjem se pohyboval kolem čtyř milionů dolarů ročně, své působení v Americe ukončil v sezoně 2016/2017 a vrátil se do vlasti, kde dostal příležitost bránit v dresu HC Sparta Praha.

V české reprezentaci měl Zbyněk Michálek premiéru v roce 2006 na mistrovství světa pořádaném v Lotyšské Rize. Tehdy nastoupil v zápase proti Švédsku. Švédsko sice borce z Čech porazilo, ale Zbyněk Michálek s českou sestavou vybojoval krásné druhé místo.

Nominace na ZOH v Soči 2014 pro Zbyňka Michálka byla téměř jistá. Zúčastnil se už předchozích her ve Vancouveru. Český tým ale ani z jedněch cenný kov nepřivezl.

O ZBYŇKU MICHÁLKOVI ČTĚTE ZDE>>

Jeho mladší bratr Milan Michálek je hokejový útočník, který se též prosadil v NHL. S manželkou HelenouZbyněk Michálek syna Andrease a dceru Ellu.

VŠE O ZOH V PCHJONGČCHANGU 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Další Sportovci

zobrazit profil Viktor Polášek
Viktor Polášek
zobrazit profil Jiří Hanzlík
Jiří Hanzlík
zobrazit profil Karolína Muchová
Karolína Muchová
zobrazit profil Vítězslav Gebas
Vítězslav Gebas
zobrazit profil Olda Bražina
Olda Bražina
zobrazit profil Jan Buchtele
Jan Buchtele
zobrazit profil Jiří Trvaj
Jiří Trvaj