Tomáš Kaberle

Datum narození: 2. 3. 1978
Přezdívka: Kabelka
Místo narození: Rakovník
Profese: hokejový obránce
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Jeden ze základních pilířů české hokejové reprezentace. Přesně tak je zapsán Tomáš Kaberle neboli „Kabelka“ do hokejového povědomí. Jméno Kaberle, má ale dobrý zvuk nejen díky Tomášovi. Hokej byl totiž u nich doma vždy rodinným a velmi úspěšným sportem. Počet trofejí otce Františka a jeho dvou synů dohromady čítá dvě olympijské medaile a 14 mistrovských, když počítáme jen ty seniorské.

Narodil se v roce 1978 v Rakovníku. Tomáš Kaberle začínal jako juniorský obránce v Kladně a v roce 1998 se mihnul v Saint John's Maple Leafs. Pak se přesunul do týmu Toronto Maple Leafs, kde s občasnými výlety do domácího Kladna vydržel až do roku 2011. Během posledních let prostřídal rychle týmy Boston Bruins, Carolina Hurricanes, Montreal Canadiens a v současnosti zakotvil zpátky v domácích vodách Kladna.

Tomáš Kaberle pochází hokejové rodiny. Skvělé přihrávky a útočnou chuť, zdá se, si vzal právě od otce Františka Kaberleho a bratra, také Františka, kteří domácí vitríny zaplnili řadou cenných trofejí. Tomáš Kabrle má za sebou však také reprezentační úspěchy. Na MS 2008 sice český tým zůstal na pátém místě, ale Tomášovi se dostalo ocenění nejlepšího obránce. Na ZOH 2006 se mu dostalo bronzového ocenění a z MS téhož roku si přivezl stříbrný kov. Jeho největší úspěch na MS se ale odehrál už rok předtím, kdy získal s českým týmem zlatou medaili na MS 2005 v Rakousku. Jeho jméno je také zapsáno na Stanley Cupu 2011/2012 pod hlavičkou týmu Boston Bruins.

I v osobním životě má současný kladenský obránce rušno. V roce 2008 se rozvedl se ženou Ilonou. Manželství bylo bezdětné a rozloučili se pro údajnou Iloninu nevěru osm let po svatbě. S půvabnou blondýnkou se Tomáš Kaberle znal od dětství a strávili spolu ve vztahu celých patnáct let. Jen dva roky po rozvodu se díky druhé manželce Julii stal Tomáš konečně otcem.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Lubomír Brož
Lubomír Brož
zobrazit profil Hana Hegerová
Hana Hegerová
zobrazit profil Roman Čechmánek
Roman Čechmánek
zobrazit profil Stanislav Berkovec
Stanislav Berkovec
zobrazit profil PewDiePie (Felix Arvid Ulf Kjellberg)
PewDiePie (Felix Arvid Ulf Kjellberg)
zobrazit profil Dagmar Havlová-Veškrnová
Dagmar Havlová-Veškrnová
zobrazit profil Vica Kerekes
Vica Kerekes
zobrazit profil Miley Cyrus
Miley Cyrus