Radko Gudas

Datum narození: 5. 6. 1990
Přezdívka: Gudy
Místo narození: Kladno
Váha: 92 kg
Výška: 183 cm
Profese: hokejový obránce
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Obránce Radko Gudas, který pochází z hokejové rodiny, se stal oporou reprezentace. V národních barvách si zahrál na ZOH v Soči 2014 a také v Koreji 2018.

Syn olympijského medailisty z roku 1992 Leo Gudase nastoupil poprvé do ostrého zápasu ve svých 15 letech v kladenském hokejovém klubu. Už v roce 2008 vyhrál Radko Gudas s týmem nejlepších českých hráčů do 18 let I. divizi MS. Následoval přesun do AHL (American Hockey League), kde si ho v roce 2012 všiml tým NHL - Tampy Bay Lightning.

Tento silák, který se rozhodně nikoho nelekne a s radostí se pouští do nejedné bitky, byl nominován na zimní olympiádu v Soči 2014. V reprezentaci to tehdy byla jeho premiéra. Když se ho ještě v létě ptali, zda myslí, že si odbude první zkušenost v reprezentaci právě v Soči, jen se smál. Ale stalo se tak a pro Radko Gudase to byl splněný sen.

Radko Gudas umí výborně bruslit a při zápasech téměř nechybuje. Má za sebou na ledě nespočet rvaček, které se pro něj staly příznačné. V roce 2013 nasbíral během dvaceti zápasů 61 trestných minut a stal se druhým nejvylučovanějším hokejistou NHL. Vysloužil si tak mj. označení "elitní bitkař".

Rvačky na ledě jsou zvláště u amerického hokejového publika oblíbené. Radko Gudas má tedy „svým“ divákům určitě co nabídnout. V roce 2015 byl vyměněn z Tampy do Philadelphie, kde se brzy stal oporou zadních řad. V roce 2018 si zahrál na ZOH v Koreji i na MS v Dánsku.

O RADKO GUDASOVI ČTĚTE ZDE>>

Na ledě je Radko Gudas nepřehlédnutelný i pro svůj příznačný hustý plnovous, který si začal pěstovat v roce 2013.

Sestrou Radko Gudase je zpěvačka a muzikálová herečka Karolína Gudasová.

Radko Gudas má s manželkou Bárou čtyři děti.



 

Články o celebritě

Vránova otevřená zpověď: o konci v Detroitu, MS i asistenčním programu Vránova otevřená zpověď: o konci v Detroitu, MS i asistenčním programu Zjistil, že jde odshora dolů, a rozhodl se vyhledat pomoc. V Detroitu zamítli druhou šanci, dostal j... číst článek
Adept na gól roku? Pastrňák zesměšnil veterána. Zvyšuje si cenu, věří fans Adept na gól roku? Pastrňák zesměšnil veterána. Zvyšuje si cenu, věří fans Za dlouhou sezonu NHL padne vždy celá řada gólů, jejichž dosažení nejen fanoušci okamžitě pasují na ... číst článek
Šafářová vyvedla syna Olivera! Tátu Plekance nechali doma... Šafářová vyvedla syna Olivera! Tátu Plekance nechali doma... Barevnou a roztančenou dvojici Karol a Kvído milují snad všechny předškolní děti. Na dětskou párty u... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Petr Mrázek
Petr Mrázek
zobrazit profil Tomáš Necid
Tomáš Necid
zobrazit profil Adam Sebastian Helcelet
Adam Sebastian Helcelet
zobrazit profil Martin Škoula
Martin Škoula
zobrazit profil Jiří Hudler
Jiří Hudler
zobrazit profil Jáchym Suchánek
Jáchym Suchánek
zobrazit profil Vitalij Kličko
Vitalij Kličko
zobrazit profil Michal Smejkal
Michal Smejkal