Radko Gudas

Datum narození: 5. 6. 1990
Přezdívka: Gudy
Místo narození: Kladno
Váha: 92 kg
Výška: 183 cm
Profese: hokejový obránce
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Obránce Radko Gudas, který pochází z hokejové rodiny, se stal oporou reprezentace. V národních barvách si zahrál na ZOH v Soči 2014 a také v Koreji 2018.

Syn olympijského medailisty z roku 1992 Leo Gudase nastoupil poprvé do ostrého zápasu ve svých 15 letech v kladenském hokejovém klubu. Už v roce 2008 vyhrál Radko Gudas s týmem nejlepších českých hráčů do 18 let I. divizi MS. Následoval přesun do AHL (American Hockey League), kde si ho v roce 2012 všiml tým NHL - Tampy Bay Lightning.

Tento silák, který se rozhodně nikoho nelekne a s radostí se pouští do nejedné bitky, byl nominován na zimní olympiádu v Soči 2014. V reprezentaci to tehdy byla jeho premiéra. Když se ho ještě v létě ptali, zda myslí, že si odbude první zkušenost v reprezentaci právě v Soči, jen se smál. Ale stalo se tak a pro Radko Gudase to byl splněný sen.

Radko Gudas umí výborně bruslit a při zápasech téměř nechybuje. Má za sebou na ledě nespočet rvaček, které se pro něj staly příznačné. V roce 2013 nasbíral během dvaceti zápasů 61 trestných minut a stal se druhým nejvylučovanějším hokejistou NHL. Vysloužil si tak mj. označení "elitní bitkař".

Rvačky na ledě jsou zvláště u amerického hokejového publika oblíbené. Radko Gudas má tedy „svým“ divákům určitě co nabídnout. V roce 2015 byl vyměněn z Tampy do Philadelphie, kde se brzy stal oporou zadních řad. V roce 2018 si zahrál na ZOH v Koreji i na MS v Dánsku.

O RADKO GUDASOVI ČTĚTE ZDE>>

Na ledě je Radko Gudas nepřehlédnutelný i pro svůj příznačný hustý plnovous, který si začal pěstovat v roce 2013.

Sestrou Radko Gudase je zpěvačka a muzikálová herečka Karolína Gudasová.

Radko Gudas má s manželkou Bárou čtyři děti.



 

Články o celebritě

SESTŘIH: Česko - USA 1:0. Zacha trefil postup! Zářil bezchybný Dostál SESTŘIH: Česko - USA 1:0. Zacha trefil postup! Zářil bezchybný Dostál Před dvaceti lety se ve stejné situaci plakalo. Teď opět. Ale štěstím! Národní tým zaplašil myšlenky... číst článek
Experti: Špaček hraje jako mazák. (Ne)gól Paláta? Pochvala za dokydání Experti: Špaček hraje jako mazák. (Ne)gól Paláta? Pochvala za dokydání Po Českých hokejových hrách v Brně výběr reprezentačního kouče Radima Rulíka moc velký respekt nevzb... číst článek
Mela, jaká se nevidí! Mrázek šel po Gudasovi, bít se chtěl i gólman soupeře Mela, jaká se nevidí! Mrázek šel po Gudasovi, bít se chtěl i gólman soupeře Na pořádnou melu ve Windy City se jen tak nezapomene. Byť už jsou hokejisté Chicaga bez šance na pos... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Pavel Zavadil
Pavel Zavadil
zobrazit profil Vítězslav Gebas
Vítězslav Gebas
zobrazit profil Natália Molchanová
Natália Molchanová
zobrazit profil Iker Casillas
Iker Casillas
zobrazit profil Michal Češka
Michal Češka
zobrazit profil Petr Koukal
Petr Koukal
zobrazit profil Ronald Knot
Ronald Knot