Související celebrity

Životopis

Tenisu se Lucie Šafářová věnuje od tří let. Roku 2004 začala posilovat národní barvy ve Fed Cupu. Z LOH v Rio de Janeiru 2016 přivezla bronz.

Na profesionální okruhy vstoupila Lucie Šafářová v roce 2002. V singlu se probojovala do první dvacítky, v deblu byla čtyřicátá. Prvenství dosáhla na turnajích v portugalském Estorilu nebo na amerických kurtech ve Forest Hills a v Charlestonu. V roce 2006 ovládla australský turnaj Gold Coast. 

LUCIE ŠAFÁŘOVÁ - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

V letech 2011 a 2012 byla Lucie Šafářová členkou vítězného českého týmu ve Fed Cupu (což je ženská obdoba Davis Cupu). Česko reprezentovala také na olympiádách v roce 2008 v Pekingu, 2012 v Londýně a 2016 v Rio de Janeiru, odkud si konečně přivezla medaili - bronz ze čtyřhry spolu s Barborou Záhlavovou-Strýcovou.

Mezi trenéry levoruké tenistky patřil z počátku její otec, dále Miroslav Štencl, David Kotyza, pozdější kouč české šampionky Petry Kvitové, nebo Patrik Navara. Od roku 2010 ji vede zkušená srbská trenérka Biljana Veselinovičová.

O LUCII ŠAFÁŘOVÉ ČTĚTE ZDE>> NEBO ZDE>>

S bývalým partnerem, českou tenisovou jedničkou Tomášem Berdychem, Lucie Šafářová reprezentovala Česko ve smíšených hrách Hopmanova poháru. Po devítiletém vztahu se v roce 2011 rozešli.

Později se Lucie Šafářová zamilovala do slovenského zápasníka Kristiána Bajzy. V srpnu 2018 započal její nový vztah, a to s hokejistou Tomášem Plekancem, který jej přiznal krátce po rozchodu s manželkou Lucií Vondráčkovou.

V prosinci 2019 se Lucii Šfářové a Tomáši Plekancovi narodila dcera Leontýna. V září 2021 se tajně vzali. V roce 2022 přišel na svět syn Oliver.

 

Články o celebritě

Konec hvězdné kariéry? Otazníky kolem těhotenství Kvitové Konec hvězdné kariéry? Otazníky kolem těhotenství Kvitové S nejkrásnější novinkou do nového roku vstupuje tenistka Petra Kvitová (33). Svým příznivcům na soci... číst článek
Tenis v TV v novém: hvězdy jako komentátorky. Nasazení je alchymií Tenis v TV v novém: hvězdy jako komentátorky. Nasazení je alchymií Ženský tenis má v Česku a na Slovensku nový domov. Z konkurenční O2 TV se stěhuje na Canal+, který z... číst článek
Lucie Vondráčková prozradila, kde budou synové na Vánoce: Vybrali si sami! Lucie Vondráčková prozradila, kde budou synové na Vánoce: Vybrali si sami! Už jen dva týdny zbývají do Štědrého dne, proto se Lucie Vondráčková (43) musela s bývalým manželem,... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Serena Williams
Serena Williams
zobrazit profil Michal Špit
Michal Špit
zobrazit profil Jan Výtisk
Jan Výtisk
zobrazit profil Miroslav Dopita
Miroslav Dopita
zobrazit profil Rostislav Olesz
Rostislav Olesz
zobrazit profil Štěpán Vachoušek
Štěpán Vachoušek
zobrazit profil Ondřej  Kratěna
Ondřej Kratěna
zobrazit profil Martina Moravčíková
Martina Moravčíková