Související celebrity

Životopis

Tenista Tomáš Berdych, který se vyznamenal v roce 2004, kdy na olympijských hrách porazil tehdejší světovou jedničku Rogera Federera, výborné výkony vynesly do první desítky nejlepších hráčů planety.

Tenisu se začal Tomáš Berdych věnovat v pěti letech. Na profesionální šňůru vyrazil v roce 2002. S kombinací silného forhendu, nekompromisního servisu a agresivní hry se postupně dostával výš a výš. Ať už do semifinále French Open a Turnaje mistrů nebo do finále Wimbledonu.

TOMÁŠ BERDYCH - ROZHOVOR ČTĚTE ZDE>>

Nad hlavu pozvedl trofeje z turnajů v Palermu, Mnichově nebo v Tokiu. O přední příčky žebříčku se Tomáš Berdych pral jak s Federerem a Nadalem, tak se Srbem Djokovičem nebo britským talentem Andym Murrayem.

Roku 2003 Tomáš Berdych začal reprezentovat české barvy v mezinárodní soutěži družstev Davis Cup. V tandemu s Radkem Štěpánkem ji v letech 2012 a 2013 dvakrát za sebou vyhrál.

V následujícím ročníku Tomáš Berdych odehrál s Lukášem Rosolem historicky nejdelší zápas Davisova poháru, který skončil po sedmi hodinách a dvou minutách vítězstvím nad Švýcarským mužstvem.

V roce 2019 se Tomáš Berdych rozhodl ukončit kariéru.

Osm let trénoval Tomáše Berdycha Jaroslav Navrátil, šéftrenér tenisového klubu v Prostějově a nehrající kapitán daviscupového týmu. Poté mu radil bývalý Štěpánkův kouč Tomáš Krupa.

O TOMÁŠI BERDYCHOVI ČTĚTE ZDE>>

Osm let Tomáš Berdych chodil s tenistkou Lucií Šafářovou. Dvakrát si spolu zasoutěžili v Hopmanově poháru smíšených družstev. Vyhrál ho až v roce 2012 s Petrou Kvitovou.

V roce 2011 se Tomáš Berdych zamiloval do modelky a bývalé tenistky Ester Sátorové, s níž se oženil v létě 2015. Vzali se v Monaku.

 

 

 

 

Články o celebritě

Místo Berdycha Francouz s bříškem. I tak Štěpánek skotačí ve Wimbledonu Místo Berdycha Francouz s bříškem. I tak Štěpánek skotačí ve Wimbledonu PŘÍMO Z LONDÝNA | Tomu turnaji se neříká veteránský, ale mnohem vzletněji soutěž legend. Aby ve druh... číst článek
Neber Berdycha, vyhodí tě, slyšel Navrátil junior. Teď bezva parta září Neber Berdycha, vyhodí tě, slyšel Navrátil junior. Teď bezva parta září PŘÍMO Z LONDÝNA | Říká se tomu kruh života. Jeho táta Jaroslav koučoval před šestnácti lety Tomáše B... číst článek
Berdych ve Wimbledonu v roli kouče: Klidně nosím i rakety. Co vzpomínky? Berdych ve Wimbledonu v roli kouče: Klidně nosím i rakety. Co vzpomínky? PŘÍMO Z LONDÝNA | Před třinácti lety nastoupil ve wimbledonském finále. A jednou by do něj rád dosta... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Luboš Gregor
Luboš Gregor
zobrazit profil Adam Václavík
Adam Václavík
zobrazit profil Ondřej Vitásek
Ondřej Vitásek
zobrazit profil Stanislav Tecl
Stanislav Tecl
zobrazit profil Michal Řepík
Michal Řepík
zobrazit profil Michal  Barinka
Michal Barinka
zobrazit profil Michal Broš
Michal Broš