Související celebrity

Životopis

Petra Kvitová se zařadila mezi tenisové špičky. V roce 2011 poprvé vyhrála Wimbledon. Z olympiády v Riu 2016 přivezla bronz.

Na kurtu se Petra Kvitová stala obávanou soupeřkou. Pálí forhendem nekompromisní míčky, které míří přesně do rohu soupeřčiny hrací plochy. Do šestnácti let ji trénoval její otec Jiří. Poté přešla do klubu v Prostějově, v němž má čestné doživotní členství. 

TENISOVÁ HVĚZDA PETRA KVITOVÁ - VŠECHNY INFORMACE

V roce 2011 Kvitová vyhrála téměř vše

Na profesionální úrovni Petra Kvitová začala hrát v roce 2006. První velké úspěchy přišly o pět let později, vyhrála téměř všechno, co se dalo - turnaj v australském Brisbane, v Madridu, Paříži nebo Wimbledon či Turnaj mistryň.

Později přidala tituly z Kanady i Dubaje. Vítězné trofeje zvedla nad hlavu více než dvacetkrát. Dlouhodobě se Petra Kvitová udržela v první desítce nejlepších hráček světa. 

Kvitová bodovala s Berdychem

O její výkony se opírá celý Fedcupový tým. Ženskou mezinárodní soutěž družstev vyhrála Petra Kvitová spolu s Lucií Šafářovou, Květou Peschkeovou, Lucií Hradeckou  a Andreou Hlaváčkovou v letech 2011 a 2012. Do druhé obhajoby titulu úspěšně vstoupily také o rok později.

S českou mužskou jedničkou Tomášem Berdychem vyhrála Petra Kvitová Hopmanův pohár smíšených družstev. S velkou nadějí jela také na olympiádu v Londýně v roce 2102, nakonec ale neuspěla. Z LOH v Rio de Janeiru 2016 už si ale Petra Kvitová odvezla bronz.

Petra Kvitová se stala mistryní světa

V roce 2011 ji vyhlásila Ženská tenisová asociace hráčkou roku, Mezinárodní tenisová federace pak mistryní světa. Petra Kvitová také vyhrála anketu Sportovec roku a několik Zlatých kanárů. Obdržela také historicky prvního mimohudebního Slavíka za tenis, cenu převzala od zpěvačky Lucie Bílé. Ve své nejúspěšnější sezóně si Petra Kvitová vydělala přes pět milionů dolarů.

Tenisovým idolem Petry Kvitové je někdejší světová jednička Martina Navrátilová, která hraje - stejně jako Petra - levou rukou. Sportovní kariéru ztěžuje Petře Kvitové astma.

Bilance Kvitové k roku 2021

Na okruhu WTA Petra Kvitová vyhrála osmadvacet turnajů ve dvouhře žen. V rámci okruhu ITF zvítězila na sedmi singlových událostech. S olympijským Tokiem 2021 se rozloučila v druhém kole.

V létě 2022 se Petra Kvitová zasnoubila se svým trenérem Jiřím Vaňkem. V červenci 2023 se tajně vzali.

 

 

Další Sportovci

zobrazit profil Édinson Cavani
Édinson Cavani
zobrazit profil Martin Adamský
Martin Adamský
zobrazit profil Muhammad Ali
Muhammad Ali
zobrazit profil Dana Zátopková
Dana Zátopková
zobrazit profil Lucie Šafářová
Lucie Šafářová
zobrazit profil Ivan Horník
Ivan Horník
zobrazit profil Jiřina Ptáčníková
Jiřina Ptáčníková
zobrazit profil František Kaberle
František Kaberle